Megmutatta magát az új, női Fekete Párduc

Itt a Wakanda, légy áldott új előzetese, amelyben egy tollas kígyóistent is látunk repülni.

November 10-én kerül mozikba a Fekete Párduc várva várt második része, amelyben az eredeti címszereplőt már nem láthatjuk, mert Chadwick Boseman  2020 augusztusában elhunyt. Ryan Coogler író-rendező úgy döntött, hogy nem keres másik színészt T'Challa szerepére, inkább az első rész mellékkarakterei, Shuri, M’Baku és Okoye kapnak nagyobb szerepet.

A most kijött második, hosszabb trailerben már több látszódik a titokzatos új Fekete Párducból, aki valószínűleg egy nő (Shuri, Nakia vagy Okoye?), és a felszerelése és a ruhája is új. Az előzetesben Namor atlantiszi víz alatti királysága is megcsodálható, és kiderül az is, hogy a képregényekhez hűen Namor is tud repülni a szárnyas lábaival. M'Baku a trailerben elárulja, hogy az atlantisziak Namort "K'uk'ulkan, a tollas kígyóisten" névvel illetik, és hogy megölésével "örök háborút” kockáztatnának. Pár másodperc erejéig az új hős, Ironheart, azaz Vasszív is feltűnik, amint a Vasember által ihletett páncéljában repül. (A Dominique Thorne által alakított karakterről itt írtunk bővebben.)

A Fekete Párduc: Wakanda, légy áldott forgatása elég kalandosra sikeredett, 88 nap helyett csak 117 alatt tudták felvenni, többek közt a koronavírusnak, és annak köszönhetően, hogy a Shurit, azaz T'Challa kishúgát alakító Letitia Wright egy kaszkadőrmutatvány végrehajtása közben úgy megsérült, hogy hónapokra kidőlt. Ez alatt derült ki, hogy a színésznő megrögzött vakcinaellenes, így még az lehetőség is felmerült, hogy vissza sem térhet a produkcióhoz.

A főbb szerepeket rajta kívül Lupita Nyong'o (Nakia), Danai Gurira (Okoye), Florence Kasumba (Ayo), Winston Duke (M'Baku), Angela Bassett (Ramonda királynő) és Martin Freeman (Everett Ross) alakítják – ők mindannyian szerepeltek az első részben is. Az új szereplők közül Tenoch Huerta a főellenség Namort, Dominique Thorne Vasszívet játssza, de feltűnik még Mabel Cadena, Alex Livinalli és Michaela Coel is.

Via: Variety