Megmagyarázhatatlan hülyeségek kedvenc filmjeinkben

Plot hole-nak nevezzük, amikor valami hatalmas luk van a történetben, ami sehogy sem akar stimmelni, de jobb híján elfogadjuk. A válasz ezekre a kérdésekre általában ennyi: mert csak. Nézzünk is néhányat!

Titanic

Az örökös kérdés, amit felhánytorgatnak James Cameronnak: a Titanic elsüllyedése után Rose mi a fenének nem tudott egy picit odébb csúszni, hogy szerencsétlen Jack is felférjen arra a nyüves ajtóra? Cameron szerint mert csak. Jacknek meg kellett halnia.

Toy Story

A Pixar első filmjében Buzz nem tudja magáról, hogy játék, azt hiszi, tényleg egy rettenthetetlen űrharcos. De akkor a többi játékhoz hasonlóan miért merevedik mozdulatlanná, amikor ember tűnik fel a színen?

 

Terminátor 2.

Időparadoxonokba ne menjünk bele, azokba sosem érdemes, mert csak megfájdul az ember feje. Maradjunk annyiban, hogy a Terminátor filmek időutazása úgy működik, hogy csak élő szövetet lehet átküldeni az időalagúton. Egy terminátor ugyan félig fém, de van rajta élő szövet, ezzel talán meg lehet magyarázni az egészet. Na de a második rész T-1000 modellje egy kupac folyékony fém. Ha valahogy át is jött, akkor meg miért egy meztelen ember?

A függetlenség napja

Ugye a gonosz földönkívülieket úgy győzik le, hogy az anyahajójuk számítógéprendszerébe bejuttatnak egy vírust, ami gajra vágja az egészet. Azonban még egy, a számítástechnikához semmit sem értő embernek is szöget üthet a fejébe, hogy ezt meg hogy a fenébe csinálhatták meg. Windows fut az idegenek gépein?

Armageddon

Hogy még időben szétrobbantsák a Föld felé közelítő óriási aszteroidát, a NASA egy csapatnyi olajfúró szakit küld fel az űrbe, hogy felrobbantsák a hatalmas sziklatömböt. Nem lett volna egyszerűbb egy csapat űrhajóst megtanítani fúrni, mint a szakikat űrhajózni?

 

Mátrix

A filmben azt látjuk, hogy ha valaki a valóságból belép a mátrixba, mindig kell, hogy legyen valaki, aki a tarkójánál rácsatlakoztatja. No de Cypher árulásáról jó ideig senki sem tud, rendre egyes-egyedül ruccant át a virtuális világba!

A szépség és a szörnyeteg

A Disney-rajzfilm elején elmesélik a szörnyeteg eredettörténetét: bunkó volt a boszorkánnyal/tündérrel, cserébe az megátkozta, szörnnyé változtatta, és ha 21 éves koráig nem találja meg az igaz szerelmet, örökre az marad. Később azt is megtudjuk, hogy mindez tíz éve történt, azaz a herceg mindössze 11 éves volt. A prológusban mégis egy felnőtt férfit láthatunk.

A kis hableány

Szegény megnémult Ariel, mit összebénázik, hogy Eric herceg végre megcsókolja! Pedig csak le kéne írnia egy darab papírra, hogy mi a helyzet.

A remény rabjai

Amikor Andy megszökik a falba vájt szűk kis alagúton keresztül, hogy a fenébe tudta visszatenni a falra a posztert? Abban a pici lukban megfordulni sem tudott, de ha meg is tehette volna, semmiképp sem tudta volna hátulról felrakni a posztert.

 

Vissza a jövőbe

Az időutazás csavarjait ismét hagyjuk el, csak egyetlen kérdést tegyünk fel: ha Marty hozta össze a saját szüleit, azok hogyhogy nem emlékeznek rá?

Ollókezű Edward

Tim Burton csodaszép filmje egy mese, csomó mindenre nincs válasz, és nem is kell. Különben is: milyen hülyeség már, hogy egy tudós átmenetileg ollókkal helyettesíti a mesterséges ember kezét. Fogadjuk el, hiszen ha nincs ollókéz, nincs mese. Azt a kis kérdést viszont feltehetjük, hogy a film legvégén, a kastélyban magányosan szomorkodó Edward honnan a fenéből szerezte azt a sok jégtömböt, amiből azokat a csodálatos szobrokat készíti?

A sötét lovag – Felemelkedés

Amikor Bane átveszi az uralmat Gotham felett, a város összes rendőre a csatornákban reked. Már az sem normális, hogy máshol egyetlen zsaru sem volt, mikor azok csapdába kerültek, de az végképp nem, amikor hónapokkal később Batman kiszabadítja őket, mindegyik jólfésült, frissen borotvált, majd kicsattannak az egészségtől. Továbbá az sem világos, hogy miután Bruce megszökik a Veremből, hogy a csudába vágott át leharcoltan, egyetlen fitying nélkül a fél világon, hogy egy szép napon begyalogoljon Gothambe?

 

Szörnyecskék

A mogwai etetésének legfontosabb szabálya, hogy éjfél után nem kaphat semmit. No de pont éjfél kivételével tulajdonképpen mindig éjfél után van! Ha napközben ehet, még az is éjfél után van, de egyébként sincs arról egy szó sem, hogy tulajdonképpen éjfél után mennyivel ehet először.

Star Wars: A Sith-ek bosszúja

Anakin Vaderré válása és Padmé halála után Obi-Wan és Yoda az ikrekkel kapcsolatos mestertervének fele a következő: Luke-ot vigyék Anakin szülőbolygójára, ahol éljen csak nyugodtan az apja családnevén. Persze, Anakin utálja a homokot, ezt jól tudjuk, de ennél bénább elrejtést keresve sem találhattak volna.

 

(Forrás: Collider)