Meglepő vallomást tett Peter Jackson

Vajon melyik részét nem szereti a filmrendezésnek A Gyűrűk Ura-trilógia direktora?

Jackson a Londoni Filmfesztivál vendége volt a napokban, ahol I. világháborús dokumentumfilmjét, a They Shall Not Grow Oldot vetítették. A vetítést követő beszélgetésen a filmes elárulta, mit utál a legjobban a filmrendezésben – meg fogunk lepődni, de magát a forgatást.

„A forgatást aztán igazán a hátam közepére sem kívánom.

Azt szeretem, amikor már a vágószobában vagyunk. Akkor megkönnyebbülten dőlök hátra, hiszen itt vagyok igazán formában” – vallotta be a rendező.

Jackson nagy szerencséjére legutóbbi filmje, az említett They Shall Not Grow Old egyáltalán nem igényelt forgatási munkálatokat, hiszen a filmes archív felvételekből állította össze. „Normál esetben egy filmnél írsz egy forgatókönyvet, aztán kimész forgatni. Itt viszont nem írtam scriptet, és forgatnom sem kellett” – árulta el a direktor. „Csupa olyan felvételből áll ugyanis a film, amit valaki más már leforgatott nekem a csatamezőn vagy száz évvel ezelőtt. Szóval ez egy igazi vágószobai mű volt” – tette hozzá.

Forrás: Frazer Harrison / Getty Images

 

Jackson egyébként pályája során ezzel a filmmel együtt összesen húsz produkciót rendezett, és a legtöbbnél bizony jelentős forgatási munkára volt szükség. A művész talán most sokallt be, hiszen a They Shall Not Grow Oldot követő rendezése ismét olyan lesz, ahol nem szükséges a helyszínen összefognia az orkhordákat vagy színészek tömegeit utasítgatnia a green box előtt. Legközelebb ugyanis a Tintin kalandjai című animációs film folytatását, a The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sunt rendezi. I. világháborús dokuját addig is valamikor november folyamán lehet megnézni a BBC-n.


(via Independent)