Megdolgozza az ülőgumóinkat az új Batman

Kiderült, hogy majdnem háromórás lesz a Robert Pattinson által alakított bőregér új kalandja.

A Porton is beszámoltuk arról a trendről, hogy a blockbusterek játékideje az utóbbi időkben nagyon megszaladt. Az új Bond-film, a Nincs idő meghalni (2 óra 43 perc), Az utolsó párbaj (2 óra 33 perc), a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (2 óra 12 perc), a West Side Story (2 óra 36 perc), az Örökkévalók ( 2 óra 36 perc) és a Dűne (2 óra 35 perc) után most a Batman is folytatja sort.

A Robert Pattinson főszereplésével készült alkotás stáblistával együtt 2 óra 55 percet fog elvenni az életünkből, és ezzel a „minden idők leghosszabb Batman-filmje” cím büszke birtokosa lesz. (Az eddigi csúcsot A sötét lovag – Felemelkedés tartotta 2 óra 44 perccel.) A szuperhősműfajban is kiemelkedő ez a játékidő, csak a Bosszúállók: Végjáték előzi meg a maga 3 óra 1 percével. A rekordot Zack Snyder: Az Igazság Ligája tartja 4 óra 2 perccel, de az a film nem került mozikba.

A Batman játékidejére a korhatár-besorolás kapcsán derült fény, a stúdióknak ugyanis már a végleges verziót kell bemutatniuk a bizottságnak. Matt Reeves filmje végül PG-13-as besorolást kapott (nálunk 16-os karikával fut majd). Érdekesség: a rendező korábban sem fogta vissza magát, A majmok bolygója – Háború is 140 perces volt.

Időközben a film zenei főtémáját is bemutatták, Michael Giacchino szerzeménye visszautal a korábbi ikonikus Batman-témákra, hangulatában pedig ugyanolyan borongós és sötét, mint amilyennek az új Batman-film ígérkezik az előzetesek alapján.

A Denevérember korai éveire fókuszáló film március 3-án kerül a mozikba.

Via: THR / Variety

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a nő zenészekről is.