Mark Hamill mellett a fél világ megemlékezett arról, hogy Carrie Fisher most lett volna 64 éves

Kollégái és a Csillagok háborúja-rajongók milliói gondoltak október 21-én a 2016-ban elhunyt színésznőre.

Október 21-én lett volna 64 éves Carrie Fisher, akiről Star Wars-rajongók milliói emlékeztek most meg világszerte, mivel a Leia hercegnőt alakító színésznő 2016. december 27-én, 60 éves korában, nem sokkal azután, hogy befejeződtek Az utolsó Jedik forgatási munkálatai, váratlanul elhunyt. Fisher kollégája, a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill, akivel a színésznő az 1977-es Csillagok háborúja forgatása óta jó barátságban volt, egy archív fotóval és pár kedves sorral emlékezett meg egykori pályatársáról a Twitter-oldalán:

Boldog születésnapot Carrie Frances Fisher! Szűnni nem akaróan hiányzol a világnak...

Leia Organa tábornok és Csubakka közös jelenetfotójával emlékezett meg a színésznőről Joonas Suotamo is. Ő az új trilógiában és a Solóban játszotta a morgós vukit, mivel a karakter eredeti megformálója, Peter Mayhew idős kora és a nehézkes mozgása miatt egyedül Az ébredő Erő forgatásán tudott részt venni.

De a Lucasfilm és a Disney hivatalos Star Wars-oldala is megemlékezett a színésznőről:

Emlékezünk bátor hercegnőnkre, az ikonikus Carrie Fisherre a születésnapján!

Simon Pegg, aki gyerekkora óta óriási Star Wars-rajongó, és aki Az ébredő Erőben Unkar Pluttot (Rey zsugori űrlény munkaadóját) alakította, egy anekdotával emlékezett Carrie Fisherre:

Egy kis időt magam is el tudtam vele tölteni. Gyönyörű napunk volt, az Ellenállási bázisának díszletében sétálgattunk kart karba öltve, és beszélgettünk. Aztán egyszer csak felé fordultam, néztük egymást, belenéztem a szemébe, és olyan volt, mint ugyanazokat a szemeket láttam... Nagyon triviálisnak tűnik, ahogy most kimondom, de olyan volt, mintha azokba a szemekbe néztem volna, amelyek gyerekként annyira magával ragadtak. És akkor azt mondtam neki: »Tudod, mindig is szerettelek!« Erre ő megragadta a kezem, meglátta a jegygyűrűmet, és azt mondta: »Ó, b*szd meg!« Életem legjobb napja volt!

Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője is megosztott egy hasonló történetet:

Amikor még forgatás előtt voltunk, Los Angelesben elmentem meglátogatni őt az otthonában. Négy órán keresztül csak ültünk az ágyán csodálatos hálószobájában, aminek a belső dizájnja pont olyan volt, mint ő maga. Trágár módon beszéltünk, vicceket meséltünk, pletykálkodtunk, szóval csak úgy lógtam Carrie-vel. Kedves hölgy volt. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy azt a kis időt még eltölthettem vele.

A filmkritikus-blogger Marshall Julius is csupa olyan archív fotóval emlékezett meg Carrie Fisherről, amelyeken a színésznő nem éppen úgy viselkedett, mint az angolkisasszonyok:

Hiányzik Carrie Fisher, aki most ünnepelte volna a 64. születésnapját. De jobb, hogy szerettük és elveszítettük, mintha sosem láttuk volna, ahogy ezerszer felmutatja nekünk a középső ujját. »Ha az életem nem lenne vicces, csak igaz volna, na az lenne csak az igazán elfogadhatatlan.«

(via Movieweb & The Independent)