Mark Hamill 5 legviccesebb pillanata a közelmúltból

Hihetetlen, de szeptember 25-én tölti be 70. életévét mindenki kedvenc Luke Skywalkere és Twitter-huszára, Mark Hamill, akinek a közösségi médiában nyújtott produkciói épp annyira emlékezetesek, mint a filmszerepei.

Amikor leírta a nevét

Hamill az elmúlt években akkora sztárja lett a közösségi médiának, hogy ma már elég csak leírni a nevét, és máris gyűlik a lájkok tömkelege. A Star Wars-legendát pár hete egy LozzaBean12 nevű felhasználó jelölte meg egy posztban, amelyben mintegy mellékesen odavetette, hogy

„csak annyit kellene tweetelned, hogy 'Mark Hamill', és máris több ezer lájkot kapnál”.

Hamill nem hagyta ki a lehetőséget, és mivel amúgy is szeret bolondozni, kitweetelte a nevét, és alig több mint 14 óra alatt majdnem félmillió lájkot szerzett, így a rajongói felvetés bizonyságot nyert. A sztár meglehetősen aktív a Twitteren, és korábban azt nyilatkozta, hogy ez az egyetlen olyan közösségimédia-fiókja, amelyen mindig ő maga posztol. A színésznek több mint 4,7 millió követője van az oldalon.


Amikor vicces versengés kezdődött, hogy melyik a legrosszabb film – és ő is beszállt

Tavaly októberben a Trump és Biden között zajlott elnökjelölti vita után egy csomó filmes kiírta a Twitterre, hogy a kampányesemény milyen rettenetes volt (nyilván elsősorban Trump „produkciója” miatt). A sort Jeremy Slater, a 2015-ös (a Rotten Tomatoes nevű kritikaösszegző site-on szerény 9 százalékon álló) A Fantasztikus Négyes társ-forgatókönyvírója kezdte, aki kiírta, hogy „Ez volt a legrosszabb dolog, amit valaha láttam, pedig én írtam A FANTASZTIKUS NÉGYESt”. Ezt követően olyan további alkotók licitáltak rá, mint a Sharknado, a Fogtündér, az Eperke animációs sorozat, A macska – Le a kalappal! vagy A Macskanő forgatókönyvírója.


Majd Hamill bedobta az aduászt azzal, hogy kiírta: „A vita volt a legrosszabb dolog, amit valaha láttam, pedig szerepeltem a The Star Wars Holiday Specialben”. A Star Wars-filmek karácsonyi különkiadása Csubakka családi otthonában játszódik, amiben a vuki felesége főzőcskézik, és csatlakoznak hozzájuk a többiek is, hogy kínosabbnál kínosabb szkeccsekben szerepeljenek. A színészek később mindannyian igyekeztek elhatárolódni ettől a borzalomtól, maga George Lucas pedig úgy nyilatkozott, hogy legszívesebben felvásárolná belőle az összes elérhető kópiát, hogy aztán szétzúzza mindet egy kalapáccsal (ide kattintva beleleshetünk az anyagba).

Amikor fergeteges reklámot forgatott Patrick Stewarttal

Szintén 2020 őszén jött ki az a hirdetés, amit az Uber Eats ételszállító forgatott Mark Hamill mellett egy másik sci-fi legenda, a Star Trekből ismert Patrick Stewart főszereplésével. A reklámban a két híresség, lézerkard helyett végül baseballütővel, azon csap össze, hogy a Star Wars-sztár szerint „tométó”-nak, a brit Stewart szerint viszont „tomátó”-nak kell ejteni az angol paradicsom szót. Slusszpoénként pedig Hamill még az ikonikus „én vagyok az apád” idézetre is ráviccel: amikor Stewart a nagy párbaj előtt odavágja neki, hogy „most nincs itt az apukád, hogy megvédjen”, Luke Skywalker megformálója azzal vág vissza, hogy „én vagyok az apám” – amely megjegyzés értelmetlenségén utóbb mindkét színész zavarba jön egy kissé.


Amikor kiderült, hogy benne volt a The Mandalorianben

Amikor 2020 nyarán a fanatikus, sasszemű Star Wars-rajongók megnézték a Disney+ csatornán a Disney Gallery: The Mandalorian című kulisszák mögött forgatott összeállítást, örömmel konstatálhatták, hogy Mark Hamill is szerepelt a Csillagok háborúja-spinoffsorozatban: ő volt EV-9D9, Mos Eisley kantinjának robotcsaposa. Mark Hamill ekkor azt is megírta a Twitteren, hogy az előzménytrilógia kivételével mindegyik Star Wars-mozifilmben szerepelt – tehát ezek szerint a Zsivány Egyesben és a Solóban is.


Azt ugyanis már korábban is lehetett tudni, hogy Az utolsó Jedikben Hamill volt Dobbu Scay, a spicces kis űrlény, aki nyerőgépnek hitte BB-8-et Canto Bight kaszinóbolygóján, a Skywalker korában pedig ő volt Boolio, aki az Első Rend árulójától juttatta el a fontos adatokat az Ellenálláshoz. Hamill cameóinak egyébként se szeri, se száma – és a legtöbbről talán még mindig nem tudni, mivel a színész egy csomó ilyen szerepet álnéven vállal, például testvérei, William és Patrick nevét felhasználva. Minderről itt olvashattok további részleteket.

Amikor újranézte a Star Wars-próbafelvételét

Talán már az eddigiekből is nyilvánvaló, hogy Mark Hamill hatalmas forma – szóval már pusztán azt is öröm nézni, ahogy nagyokat kacag. Éppen ez történt 2019 novemberében, amikor az Omaze adománygyűjtő akciója keretében

újranézte a legelső Csillagok háborúja-mozifilm 1976-os próbafelvételeit.

A színész nemcsak jókat nevetett 25 éves önmagán, de egy csomó érdekességet is megosztott a forgatás kulisszái mögül: ezeket ebben a korábbi cikkünkben listáztuk.