Május eleji újranyitásban bíznak a magyar mozik

Ha az összes járványügyi szabály tisztázódik, kinyitna a fővárosban a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin. A Mozinet is forgalmazna új filmeket.

Magyarország kormánya kilátásba helyezte a kulturális intézmények kinyitását, ha a beoltottak száma eléri a 4 milliót, így hamarosan a koronavírus miatt bezárni kényszerült hazai mozik is újra fogadhatnak majd nézőket. A Budapest Film egy friss közleményben tudatta, hogy amint kijön a hivatalos tájékoztatás, és megjelennek a vonatkozó rendeletek, a hozzájuk tartozó filmszínházak (a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin) ismét elindítják műsorrendi vetítéseiket. "Ha az összes járványügyi szabály tisztázódik, hogy mikortól, milyen korlátozásokkal, feltételekkel vetíthetünk, talán már a jövő hét közepétől lehetséges lesz az online jegyvásárlás, és hétvégétől újra látogathatóak lesznek a mozik."

Forrás: Andry Denisah/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

 

A május eleji újranyitásban bízva a Mozinet a Wendy című amerikai drámát mutatná be új premierként (a sajtóközleményben május 13-at írnak), ami Pán Péter jól ismert történetét értelmezi át Wendy szemszögéből. A másik friss filmjük Joaquin Phoenix produceri közreműködésével készült Gunda című szöveg nélküli dokumentumfilm (tervezett premier: május 27.), amely különleges vizuális megközelítéssel tesz fel súlyos morális kérdéseket a nagyüzemi állattartással és a túlzott húsfogyasztással kapcsolatban.

A legnagyobb országos hazai mozilánc, a Cinema City esetleges újranyitási tervéről egyelőre nem tudni pontos részleteket.