Majdnem visszavonult A vezércsel sztárja

Anya Taylor-Joyt teljesen összetörte, amikor visszanézte saját játékát A boszorkány című horrorfilmben – annyira, hogy azt gondolta, inkább nem színészkedik többet.

A még mindig nagyon fiatal színésznő kvázi gyerekszínész volt, amikor eljátszotta a független horror főszerepét (19 éves volt a hivatalos premier idején, azaz 2015-ben), ami egy csapásra meghozta számára a nagy áttörést és a sztárrá válás lehetőségét. Pedig egy hajszálon múlt, hogy így alakult.

Egy új interjú tanúsága szerint Taylor-Joyt egyszerre ijesztette meg az, hogy

nagyon furcsának találta, hogy egy hatalmas filmvászon méretében látja viszont az arcát,

amit nem tudott kezelni, illetve az, hogy elégedetlen volt a saját játékával.


„Robert Eggers (a film rendezője) megmutatta nekünk a filmet úgy két órával a közönség számára tartott vetítés előtt (a Sundance Filmfesztiválon), és teljesen összetört a dolog.

Arra gondoltam, hogy inkább nem is játszom többet.

Még mindig rám tör a hidegrázás, ha belegondolok. Úgy éreztem, hogy cserben hagytam azokat az embereket, akiket a legjobban szeretek a világon, és hogy elrontottam” – mesélte a színésznő. „És ez az élmény ráadásul a torkomra fagyasztotta a szót is, és hiába akartam, nem tudtam kommunikálni, nem tudtam beszélni, csak sírtam. Egyszerűen nem tudtam feldolgozni, hogy olyan nagyban látom az arcomat” – tette hozzá.

Az ifjú tehetség hálistennek végül mégsem fordított hátat a színészetnek, és közvetlenül Eggers művészhorrorja után M. Night Shyamalan Széttörve című zsánerfilmjében szerepelt, ami megnyitotta számára Hollywood kapuit is, majd jött A vezércsel című Netflix-szenzáció, hamarosan pedig eljátszhatja pályája eddigi legnagyobb szerepét: a fiatal Furiosát a Mad Max – A harag útja előzményfilmjében. Előtte ráadásul A boszorkány rendezője, Robert Eggers újabb filmjében, a The Northman című viking bosszúthrillerben is szerepel.


(vie IndieWire)