Mads Mikkelsen zugivó tanár lett a legújabb, fergeteges filmszatírájában – itt a trailer hozzá!

Az Another Roundban négy dán pedagógus a fejébe veszi, hogy sokkal jobban fog menni a tanítás, ha kicsit tütükéznek az órák előtt, alatt és után.

A koppenhágai születésű Mads Mikkelsen 54 éves korára a legfelkapottabb hollywoodi sztárok egyike lett, olyan nemzetközileg is kimagaslóan népszerű produkciókkal a háta mögött, mint a Casino Royale, a Doctor Strange, a Zsivány Egyes vagy a Hannibal tévésorozat. De ettől függetlenül a mai napig is szívesen vállal főszerepet az olyan sajátosan akasztófahumorú, skandináv fekete komédiákban, mint amilyen a 2003-as Zöld hentesek volt. Legújabb filmje, a Dániában leforgatott Druk az idei Cannes-i Filmfesztiválon debütált volna (az angol címe Another Round, azaz Még egy kört), ami a koronavírus miatt ugyan elmaradt (és online sem került megrendezésre), a rendező-forgatókönyvíró Thomas Vinterberg viszont az eredeti ütemterv szerint mindenképpen be szeretné mutatni idén a közönségnek. Így hát el is készült egy kedvcsináló előzetes hozzá. Íme:

A történet főszereplője négy jóbarát (Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang és természetesen Mads Mikkelsen), akik ugyanabban az iskolában tanárok. Egy borozgatós estén kisütik, hogy ha Winston Churcill úgy is meg tudta nyerni a második világháborút, hogy lényegében végigpiálta, akkor lehet, hogy nekik is jobban menne a tanítás, ha az órák előtt és után párat koccintanának, egész nap folyamatosan alacsony szinten tartva a véralkohol-szintjüket. No persze csak azért, hogy jobban elviseljék a visongó gyerekhadat, és ne unalmas pedagógusok legyenek, hanem vidámságot sugározva, szabadon szárnyalhassanak az innovatív pedagógiai módszereikkel. Mindig lesz náluk alkoholszonda, hétvégén pedig szigorúan távol tartják magukat az italtól. Ugyan mi baj lehet?

A recept eleinte látványosan be is válik, ám amikor a négy tanár már suttyomban már az órák alatt is a laposüveghez nyúl, aztán a tanítás után is ugyanúgy folytatja tovább a piálást, mintha mi sem történt volna, menthetetlenül rálépnek az alkoholizmus útjára. Ez nemcsak veszekedéseket és verekedéseket szül, de alaposan felforgatja mindannyiuk életét. (via Movieweb)