Mads Mikkelsen szerint Johnny Depp visszatérhet a Legendás állatokba

Lehet, hogy így lesz, de az is lehet, hogy nem. Ugyanígy azt sem lehet most még tudni, hogy az Amber Hearddel pereskedő sztár visszatér-e A Karib-tenger kalózai franchise-hoz.

Mint ismeretes, Mads Mikkelsen vette át Johnny Depptől a gonosz varázsló, Gellert Grindelwald szerepét a „Harry Potter nélküli Harry Potter franchise-ban”, miután Depp 2020 novemberében elvesztette a The Sun elleni rágalmazási perét, melyet azután indított, hogy a lap „feleségverőnek” nevezte a színészt Amber Heard állításai alapján.

Mads Mikkelsen a Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai c. filmben (forrás: InterCom)

 

Mikkelsen a 2022-es Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai című harmadik Potter-előzményfilmben öltötte magára Grindelwald felöltőjét, amit azért tehetett meg, mert ez a szereplő sötét mágiával képes az arcát is megváltoztatni (az első részben egyébként Colin Farrell-fizimiskája is volt ugyanennek a karakternek). Depp viszont a médiasztárrá vált ügyvédje, Camille Vasquez segítségével nemrég megnyerte azt a rágalmazási pert Amber Heard ellen, amit azért indított, mert a volt felesége egy 2018-as Washington Post-cikkben „családon belüli bántalmazás áldozataként” hivatkozott magára. Mikkelsen szerint így akár az is megeshet, hogy Depp visszaveszi tőle Grindelwald szerepét. A Deadline magazinnak azért még elég óvatosan fogalmazott ebben a kérdésben:

Nyilvánvaló, hogy, nos, most már megváltozott a helyzet – megnyerte a pert a bíróságon –, szóval meglátjuk, hogy visszatér-e. Lehetséges. Nagy rajongója vagyok Johnnynak. Szerintem csodálatos színész, fantasztikus munkát végzett

Mikkelsen arról is beszélt, milyen nehéz volt a korábban Depp által megformált karakter bőrébe bújni:

Nem tudtam lemásolni. Kizárt dolog volt, hogy csak úgy leutánozzam, ez kreatív öngyilkosság lett volna. Szóval valami mást kellett kitalálnunk, valami olyat, ami az enyém, és hidat kellett építenünk közte és köztem. Szóval, igen, ez ijesztő volt. A rajongói nagyon-nagyon kedvesek voltak, de nagyon makacsok is. Nem érintkeztem velük túl sokat, de megértettem, hogy miért tört össze a szívük.
Johnny Depp az üstökét vakargatja a távolba révedve (forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images)

 

A pletykák szerint Johnny Depp nemcsak a Legendás állatok franchise-hoz térhet vissza, de A Karib-tenger kalózai-filmekben is újra megkaphatja Jack Sparrow ikonikus szerepét. Addig is XV. Lajos királyként láthatjuk a Jeanne du Barry című kosztümös történelmi drámában, valamint a Modiglianiról szóló életrajzi filmet rendezi majd. Ez lesz egyébként Depp második rendezése, 25 évvel az 1997-es A halál ára után.

(via Indiewire)