Macaulay Culkin kisöccse megvadul a világ legbetegebb black metal együtteséről szóló film előzetesében

A Lords of Chaos a Mayhem történetét dolgozza fel.

Könnyen a filmművészet első zenés életrajzi horrorfilmjévé válhat a Lords of Chaos, a nyolcvanas években alakult norvég black metal együttesről, a Mayhemről szóló alkotás, amit videoklip-rendezői munkássága mellett A por című nagyjátékfilm révén ismert Jonas Åkerlund dirigált, Rory Culkinnal a főszerepben, Valter Skarsgårddal (Stellan Skarsgård fia, Alexander és Bill Skarsgård öccse) és az énekesnő Sky Ferreirával a mellékszerepekben.

A Mayhem ma is működik, érdekesség, hogy a magyar Csihar Attila az énekesük. A Lords of Chaos viszont a zenekar legsötétebb, korai éveit dolgozza fel, amikor megalakulásuk után néhány évvel csatlakozik hozzájuk a Dead nevű énekes, aki állandóan hullának van sminkelve, és a koncerteken rendszeresen vagdossa magát.

A most nyilvánosságra hozott előzetes tanúsága alapján a filmben is benne lesz, hogy Dead 1991-ben öngyilkosságot követett el. Holttestét a próbahelyszínként használt erdei „horrorházuk” közelében az alapító/gitáros Euronymous (a filmben Culkin) találta meg, aki lefényképezte a lőtt és vágott sebekkel tarkított holttestet, és később az egyik fotót albumborítóként használták. A zenész emellett nyakláncokat is készített a halott énekes koponyadarabkáiból.

De nem ez az egyetlen botrány, ami az együtteshez kapcsolódik: hozzájuk köthetők a hírhedt templomgyújtogatások, (SPOILER)!) 1993-ban pedig Varg Vikernes basszusgitáros meggyilkolta Euronymoust. A trailer alapján a filmben fontos szerep jut majd Vikernes és a másik zenész konfliktusának, de nem tudni, pontosan meddig ábrázolják az eseményeket, Euronymous tűnik ugyanis a Lords of Chaos központi figurájának. Az említett Sky Ferreira egy olyan lányt alakít, aki fotósként kerül közel a bandához. A filmet február 8-án mutatják be az amerikai mozik.


(via Consequence of Sound)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.