Letartóztatták Gérard Depardieu-t

A színészt hétfőn reggel vették őrizetbe egy párizsi rendőrőrsön, újabb szexuális zaklatási ügyek miatt.

Ahogy arról többször is írtunk, korábban

egy 22 éves fiatal francia színésznő, Charlotte Arnould vádolta szexuális erőszakkal a színészt,

amely ügyben először bizonyítékok hiányában megszüntették az eljárást, de később újra megnyitották az aktát, így még folyamatban van.

 

Az újra megnyitott akta

Újra kivizsgálják Gérard Depardieu nemi erőszak ügyét

Az akkor 22 éves áldozat bizakodó, a színész ügyvédje azt állítja, csupán egy Franciaországban szokásosnak számító jogi eljárásrendi kérdésről van szó.

Tovább


Legutóbb, tavaly decemberben egy jelenleg 51 éves spanyol író-újságíró, Ruth Baza állt elő azzal, hogy Depardieu még 1995. október 12-én Párizsban, a Roissy Films produkciós cég irodájában, ahol a Cinemania nevű magazin számára készített interjút a sztárral,

„bármiféle beleegyezés nélkül belé hatolt”,

amely aktus alatt ő teljesen úgy érezte magát, „mintha megbénult volna”.

Baza úgy tett rendőrségi panaszt, hogy tisztában volt vele: az ügye már elévült – célja az volt, hogy biztassa a többi, hasonló dolgot átélt embert, hogy álljanak elő és leplezzék le bántalmazójukat. Az incidens idején még csak 23 éves nő akciójának meg is lett az eredménye, hiszen most újabb két nő vádjai miatt vették őrizetbe a színészt.

Forrás: Tristar Media / Getty Images


Az első új panaszos, egy akkor 24 éves asszisztens arról számolt be, hogy még 2014-ben, a Le magicien et les siamois című tévéfilm forgatásának előkészületi munkálatai során (melyek Depardieu házában zajlottak), a sztár megérintette a fenekét, trágár megjegyzéseket tett rá, és a későbbiekben, a forgatás során is folyamatosan tett neki nem kívánt szexuális ajánlatokat.

A másik érintett egy 53 éves stábtag, a díszletes csapat tagja, akit állítása szerint Depardieu a Les volets verts című film 2021-es forgatásán zaklatott. A nő arról számolt be, hogy a színész akarata ellenére olyan erősen szorította a combjai közé, hogy nem tudott kimenekülni a szorításából, majd alpári ígéretet tett neki, és a másik esethez hasonlóan itt is ajánlataival üldözte a munkálatok végéig.

Gérard Depardieu, ahogy a korábbi incidenseknél, úgy most is tagadta a vádakat.


(via bfmtv.com)

 

A korábbi ügyek

Újabb nő vádolja nemi erőszakkal Gérard Depardieu-t

Ezúttal egy spanyol író-újságíró állítja, hogy a francia sztár 30 évvel ezelőtt megerőszakolta Párizsban.

Tovább