Leszbikus apácákról szól Paul Verhoeven új filmje

A holland rendező a 2016-os Elle óta nem jelentkezett új alkotással, de most elég erőset húzott. Nézd meg a Benedetta előzetesét!

A film állítólag az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütál, és

az Arany Pálmáért is versenyben lesz.

A művet már a 2020-as mustrán be akarták mutatni, de a pandémia keresztülhúzta az alkotók számításait.

A XV. század végén játszódó Benedetta címszereplője egy fiatal lány, aki belép egy toszkán apácazárdába mint novícia. Mivel a nővel krisztusi csodák történnek, hatalmas hatással lesz a közösségre. Hamarosan meghív egy másik fiatal nőt, hogy csatlakozzon az apácákhoz, és kettejük között szenvedélyes viszony alakul ki.


A középkori hátteret leszámítva tehát nagyjából olyan pszichoszexuális mélyfúrásra számíthatunk, mint amilyet az Elemi ösztönben vagy az Elle-ben is láthattunk már Verhoeventől. A cannes-i szerepléssel párhuzamosan július 9-én a filmet hivatalosan is bemutatják a francia mozik, a magyar premierről viszont még nincs hír.

Az alkotás egyébként Judith C. Brown könyvén alapul, ami pedig igaz történet alapján íródott. A Benedetta címszerepét Virginie Efira játssza, akit korábban inkább romkomokban (Életem szerelme, Felcsípve, Életem NAGY szerelme) láthattunk; szerepel még a filmben Charlotte Rampling és Lambert Wilson is.


(via IndieWire)