Leonardo DiCaprio újabb Oscar-díjas rendezővel társul

A Titanic és az Eredet sztárja egy igazi nagyágyúval áll össze.

A fantáziadús meséiről ismert mexikói direktor, Guillermo del Toro ezúttal egy film noir klasszikusnak készíti el a remake-jét, amelynek DiCaprio alakítja majd a férfi főszerepét. A színész elsősorban Martin Scorsese filmjeiben szokott szerepelni, de időnként más szerzői filmesekkel is dolgozik, például Baz Luhrmann-nel (A nagy Gatsby), Christopher Nolannal (Eredet), Alejandro Iñárrituval (A visszatérőnek köszönheti ráadásul az Oscarját) vagy Quentin Tarantinóval (Django elszabadul, Volt egyszer egy Hollywood).

A Del Toróval készülő közös munka A sarlatán című 1947-es noir, illetve az annak alapjául szolgáló 1946-os William Lindsay Gresham-regény, a Nightmare Alley alapján készül, amely arról szól, hogy egy ambiciózus szélhámos összeáll egy pszichiáternővel, hogy átverjék és kifosszák Chicago előkelőségeit. Még nem ismert, hogy ki fogja játszani a női főszerepet.

DiCaprio a Volt egyszer egy Hollywood sajtótájékoztatóján. Forrás: Gabe Ginsberg / Getty Images

 

Az új forgatókönyvet Del Toro Kim Morgannel (A tiltott szoba) közösen írja, a forgalmazó pedig a Fox Searchlight lesz, amely céggel az alkotó már 2017-es Oscar-díjas műve, A víz érintése forgalmazásakor is társult.

De annak sem kell búslakodnia, aki csak Martin Scorsesével párban tudja elképzelni kedvenc színészét, hiszen DiCaprio a jövőben Scorsese-rendezésben is fog szerepelni: a Killers of the Flower Moon című, igaz történeten alapuló thrillerben, majd benne lesz az alkotó Roosevelt-életrajzi filmjében is.


(via Consequence of Sound)