Lelőtték a Trainspotting 2. egyik szereplőjét

A futballhuligánból bokszolóvá, majd színésszé avanzsáló Bradley Welsh-t már nem tudták megmenteni. 42 éves volt.

A súlyosan sérült férfihoz Edinburgh West End nevű városrészébe, a Chester Streetre szerdán este 8 körül riasztották a rendőröket, Welsh sebesülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt. A hatóságok természetesen azonnal nyomozást indítottak a bűnügyben, amiben a nyilvánosság segítségére is számítanak, azaz várják mindazok jelentkezését, akik bármilyen információval rendelkeznek.

Bradley Welsh híres figurája volt Edinburgh-nak. A pályáját futballhuligánként és bűnözőként kezdő férfiról a börtönben kiderült, hogy rendkívül tehetséges bokszoló. Több amatőr bajnokságot is megnyert, majd szabadulása után Amerikába ment, hogy profi karrierbe kezdjen. Ez nem jött össze, hazájába és városába hazatérve azonban végleg megjavult, és a boksz segítségével olyan jótékonysági munkába kezdett, amelynek lényege az volt, hogy a fiatalokat a sport útján tartsa távol a bűnözéstől.

Welsh még futballhuligáni és bűnözői minőségében szerepelt a Football Hooligans International és a Danny Dyer’s Deadliest Men című dokusorozatban, majd – immár nem saját magát alakítva – egy mellékszerepben bekerült Danny Boyle T2 Trainspotting című 2017-es filmjébe is, amelyben egy Mr. Doyle nevű gengsztert játszott Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller és Robert Carlyle oldalán.

„Bradley John Welsh, összetört a szívem. Isten veled, gyönyörű és csodálatos barátom!

Köszönöm, hogy jobb emberré válhattam általad, és hogy a segítségeddel egy jobb és bölcsebb módon láthattam a világot!” – búcsúzott barátjától Irvine Welsh, a híres skót író, akinek regényein a Trainspotting és folytatása alapult.


(via Independent)