Korán jött a Jézuska – Itt a Wonder Woman 1984 előzetese!

Itt a Csodanő új kalandjait beharangozó első, látványos előzetes, amiből a történetet nem ismerjük meg, de megbarátkozhatunk néhány új arccal, és láthatjuk, miként boldogul Diana Prince a 80-as években és a szintipop világában.

Szombaton maga Gal Gadot jelentette be a Twitteren azt, hogy már csak egy napot kell várni a Wonder Woman 1984 első előzetesére, és még egy gyors, rövid és kicsit semmitmondó teasert is adott nekünk, amiben a Fehér Ház folyosóin suhintgatta az Igazság Arany lasszóját. Ez kedves gesztus volt tőle, és az eredetileg most novemberre bejelentett, majd jövő nyárra áttett szuperhősnőfilm első trailere tényleg itt van, és mivel a forgatás már nagyjából egy éve véget ért, volt rá idő, hogy jól megpakolják, és mi végre megtudhattuk, mi igaz az eddigi találgatásokból – és megtudhattuk, hogy mi az, amit még mindig nem tudhattunk meg.

És a trailer, amit végig a New Ordertől a Blue Monday dallamaira hangszerelve nézhetünk végig, tényleg nagyot szól, tényleg nagyon jól néz ki, és tényleg viszonylag kevés dologra derít fényt. Azt eddig is tudtuk, hogy a 80-as években játszódik a cselekmény, és hogy a 2017-es Wonder Woman végén a Csodanő nagy szerelme, Steve Trevor (Chris Pine) atomjaira robbant Steve Trevor valahogy visszatér. Most őt láthatjuk rácsodálkozni úgy a világra, ahogy az első részben a szigetét elhagyó Diana Prince rácsodálkozott a másik világra – de nem tudjuk meg, mindez hogyan lehetséges. Láthatjuk továbbá az új film két gonoszát. Pedro Pascalt egyfajta tévéguruként, aki egy jobb jövőt ígér, és Kristen Wiiget Barbara Ann Minervaként, aki az előzetes elején még Diana barátnője és a szerelmeikről beszélget vele, de tudjuk, hogy belőle lesz Cheetah, azaz Gepárd, akit sajnos nem mutatnak meg akció közben - viszont láthatjuk Wonder Woman új, aranyszínű páncélját! -, de aki nem ismeri a képregényeket, illetve nem olvasta a korábbi híreszteléseket, az innen nem fogja tudni, mi köti össze a két személyt.

Mi nagyjából tudjuk: Pascal karaktere Maxwell Lord, aki egyes kiszivárgott belsős anyagok szerint az emberek kívánságát képes teljesíteni – amitől még nem jó, mert ennek elkéri az árát. Eszerint ő teljesíti Barbara Ann Minerva kívánságát, akiből így válik a Gepárd), amikor a ragadozó ösztönök eluralkodnak az elméje felett. És úgy tudjuk, Lord közreműködésével térhet vissza az élők közé a Csodanő nagy szerelme is. Akárhogy is, amit itt látunk, az profi munka, stílusos, mutatós és hatásos, Gal Gadot pedig most is úgy ragyog, ahogy csak ő tud. És mivel azt is tudtuk, hogy több amazontársa is visszatér a folytatásra, köztük Connie Nielsen Hippolütéként és Robin Wright Antiopéként, az sem meglepő, hogy a trailerben újra ellátogatunk Themüszkirára. Viszont van a vége felé egy kicsit Indiana Jones-t időző sivatagi jelenet, ahol Wonder Woman egy, talán arab katonai konvojra csap le, na az újdonság, és az is baromi jól néz ki.

A Wonder Woman 1984-et is Patty Jenkins rendezte, és 2020. június 5-én van hazájában a premierje, de ha minden igaz, nálunk egy nappal korábban fogják vetíteni.