Könnyezve ölelkező sztárok fotójával ért véget a Star Wars IX forgatása

Hivatalos címe még nincs a filmnek, az első trailer állítólag az áprilisi Star Wars Celebration-bulin debütál.

Közel fél év titkolózás után most végre-valahára egy hivatalos hír is napvilágot látott a Star Wars IX forgatásával kapcsolatban! A rendező, J.J. Abrams ugyanis múlt hét végén Twitter-üzenetben jelentette be, hogy a stáb terepmunkája végre véget ért (de persze a CGI csapatnak még bőven lesz munkája a decemberi premierig). A várva várt kilencedik rész hivatalos címét természetesen a rendező sem árulta el.

Hihetetlen érzés, de ma véget ért az Episode IX forgatása. Egyszerűen nincsenek szavak arra, hogy elmondjam, mennyire varázslatos volt a stáb és a színészgárda! Örökre az adósotok vagyok!

A Twitterre kirakott képen az új Star Wars-trilógia ifjú titánjai, Daisy Ridley, John Boyega és Oscar Isaac ölelkeznek, Isaac szinte már úgy pityereg, mint egy kisgyerek. A helyszín valószínűleg Jordánia vagy Abu-Dzabi sivataga, bár a homokdűnékkel teli bolygó a rajongók szerint nem az eddig ismert Tatooine és Jakku lesznek, hanem egy teljesen új világ. Emellett egy westernszerű, hatalmas prérikkel és egzotikus, lóforma állatokkal teli bolygó is szerepelni fog a filmben.

Ezen kívül viszont nem sok konkrétumot tudni a filmről. Annyi biztos, hogy Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) és Poe (Oscar Isaac) mellett visszatér Kylo Ren (Adam Driver), Maz Kanata (Lupita Nyong’o), Hux tábornok (Domhnall Gleeson), C-3PO (Anthony Daniels), Csubakka (ezúttal is Joonas Suotamo lesz a szűrbunda alatt), Luke szelleme (Mark Hamill legalábbis erre utalgatott), valamint a jó öreg Lando Calrissian, akit ezúttal is Billy Dee Williams alakít, akárcsak az őstrilógiában. Rajtuk kívül új arcok is lesznek a filmben Keri Russell, Naomi Ackie, Dominic Monaghan, Matt Smith és Richard E. Grant személyében. Az első előzetes állítólag az április 11-15. között megrendezett Star Wars Celebration-bulin lesz levetítve (ekkor kerül majd ki a netre is), az ünnepélyes premiernap viszont már régóta kőbe van vésve: december 20. (via Consequenceofsound.net & Independent)