Kiderült, merre megy tovább Brad Pitt a Volt egyszer egy… Hollywood nagy sikere után

A Deadpool 2. rendezőjének a filmjében fog szerepelni – akivel közel sem ismeretlenek egymás számára.

Pitt a Tarantino-mozi mellékszerepéért a 2019/2020-as díjszezonban elnyerte többek közt a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart, Golden Globe-ot, BAFTA-t, a National Board of Review-t és a Screen Actors Guild Awardsot is. Nagy kérdés tehát, hogy egy ilyen sikerszéria után merre tovább – főleg, hogy korábban már olyasmit is nyilatkozott, hogy ritkábban fog filmszerepeket vállalni, nagyobb szünetet készül tartani egy-egy munkája között.

Ehhez képest most kicsit felgyorsultak az események körülötte, hiszen már azt is tudni, hogy benne lesz Damien Chazelle Babylonjában Emma Stone oldalán, de mivel annak csak jövőre kezdődik a forgatása, most bevállalt elé egy másik projektet. Egy Bullet Train című akcióthrillerről van szó, amit állítólag zárt forgatás keretében, azaz – a koronavírus miatt – szigorú biztonsági előírások közepette valósítanak meg, így bármikor kezdhetik a munkát.

Pitt a Volt egyszer egy... Hollywoodban. Forrás: InterCom

 

A zárt forgatást pedig már csak azért sem lesz nehéz megvalósítani, mert a japán Kotaro Isaka Maria Beetle című regénye alapján forgó adaptáció egy szuperexpresszvonaton játszódik, ahol öt bérgyilkos van összezárva – (anti)hőseink pedig rájönnek, hogy küldetéseik nem függetlenek egymástól, így kérdéses, hogy a vonatút végére ki marad életben, ahogy az is, mi vár rájuk a végállomáson.

A produkció rendezője pedig nem más, mint az a David Leitch, aki kaszkadőrként kezdte a pályát – méghozzá maga Brad Pitt kaszkadőreként. Habár nem mindig írták ki a nevét a stáblistára, olyan filmekben volt a sztár dublőre, mint a Harcosok klubja, az Ocean's Eleven, A mexikói, a Kémjátszma, a Trója vagy a Mr. és Mrs. Smith. Időközben pedig jócskán feltört, hiszen miután ő volt a John Wick társrendezője, esélyt kapott az Atomszőke megrendezésére, ami nagy siker lett. Innen pedig már egyenes út vezetett a Deadpool 2-ig, ami világszerte 734,5 millió dollárt hozott össze.

David Leitch a Hobbs és Shaw tavalyi premiervetítésén. Forrás: David M. Benett / WireImage / Getty Images

 

Leitch ezután a Halálos iramban: Hobbs és Shaw-val folytatta a menetelést (759 millió dolláros bevétel világszerte), szóval nem csoda, hogy Pitt direktorként is bizalmat szavaz neki. A sztár egyébként afféle baráti szívességből már a Deadpool 2-ben is vállalt Leitch kedvéért egy nagyon vicces cameót – erről itt írtunk korábban. A Bullet Train producerei között egyébként olyan neveket találunk, mint például Antoine Fuqua, a neves akciófilm-rendező (Gyilkosok gyilkosa, Kiképzés).


(via Movieweb)