Ki nem találnád, ki volt a Joker-film legfőbb segítője!

Todd Phillips rendező egy jó barátjáról van szó, aki eredetileg színész, de a Joker munkálataiban producerként vett részt, és nagyon hasznos tanácsokat adott még a film vágójának is.

A Jokerről készítése közben elég kevés dolgot lehetett megtudni, de bemutatása után egyre több érdekesség szivárgott ki, és most, hogy a múlt hétfőn a filmet tizenegy Oscar-díjra jelölték, további kulisszatitkokról szerezhetünk tudomást. Legutóbb az alkotás vágója, Jeff Groth szólalt meg (ő büszkélkedhet egyébként a mű egyik nominációjával), és elég izgalmas dolgokat mesélt.

Méghozzá nem másról, mint a Joker egyik produceréről, Bradley Cooperről, aki igen aktív részt vállalt a film munkálataiból. Az inkább színészként ismert Cooper még a Másnaposok filmek forgatásán haverkodott össze Todd Phillips rendezővel, és időközben előadóművészből alkotóvá (is) avanzsált, szóval a Joker forgatásakor már nem volt idegen tőle a produceri munka.

Bradley Cooper Todd Phillips rendezővel a Joker tavaly szeptemberi világpremierjén a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. Forrás: Rodin Eckenroth / WireImage / Getty Images

 

Cooper rendezte a 2018-as Csillag születiket, és olyan filmeknek volt a producere vagy executive producere, mint a Napos oldal, az Amerikai botrány, az Amerikai mesterlövész vagy a Csillag születik. Groth most a következőket nyilatkozta a sztárról. „Bradley Cooper volt a film producere, és jó párszor beugrott. Sokszor megnézte velünk a filmet, ott ült mellettünk, és bármikor fel is hívhattuk, ha elakadtunk valamiben.

Ő ugyanis nagyon jó megfigyelő, nagyon jó szeme van az apró részletekre. (…)

Határozottan nagy segítség volt. Sokkal nagyobb tapasztalata van a vágásban, mint azt sokan gondolnák róla”

– méltatta a színészt a vágó, aki azt is elmesélte, hogy néha bizony a film főszereplője, Joaquin Phoenix is ott sertepertélt a vágószobában. Groth szerint ugyan nem megszokott, hogy egy szereplő is jelen legyen ennél a folyamatnál, de érdekes tapasztalatnak, egy új nézőpontnak találta, hogy Phoenix olykor elmesélte, éppen milyen hangulatban volt, mit élt át, amikor az adott jelenetet forgatták.


(via Movieweb)