Kardpárbajjal, ágyútűzzel és fickós bajszokkal támad az új magyar történelmi film

Itt a Hadik előzetese, benne olyan ismert sztárokkal, mint Trill Zsolt, Szabó Győző és Mucsi Zoltán.

Március 9-től látható a mozikban a Hadik című kosztümös kalandfilm, amely Szikora János rendezésében, Trill Zsolt, Szabó Győző, Mucsi Zoltán és Horváth Lili főszereplésével, fogolyszöktetéssel, várostrommal, no meg kard- és pisztolypárbajokkal kísérve mutatja be a magyar huszárok vitézségét.

1757 őszén a Habsburg Birodalom huszár tábornoka, Hadik András végrehajtotta a történelem egyik legbátrabb hadicselét. Seregével elfoglalta, megsarcolta Berlint és mielőtt a porosz király csapatai rajtuk üthettek volna, távoztak a meglepett fővárosból. Íme a film előzetese:

 

 

Trill Zsolt, Szabó Győző, Mucsi Zoltán és Horváth Lili mellett látható a filmben Molnár Áron, Szalma Tamás,  László Zsolt, Julia Jukobowska, Sághy Tamás, Bordán Lili, Reviczky Gábor, Lábodi Ádám, Hirtling István, valamint olyan rég látott művészek is, mint Tordy Géza, Körtvélyessy Zsolt, Kovács Lajos és Derzsi János is.

A látványos csata- és küzdő jeleneteket a hazai kaszkadőrszakma egyik legkiválóbb képviselője, Gulyás Kiss Zoltán koreografálta és tanította be a színészeknek a Babatpusztán, illetve a komáromi Monostori Erődben zajló forgatáson. Az őket segítő stáb tagja volt a Marvel-képregényfilmek kaszkadőr koordinátora, Steve Dent is, aki az Indiana Jones és a sors tárcsája forgatásával párhuzamosan dolgozott a Hadik akciójelenetein, a több száz résztvevőt mozgató ütközetek felvételekor pedig személyesen felügyelte a látványos pillanatok megörökítését.

A Hadik a Nemzeti Filmintézet támogatásával a B&L Line gyártásában készült, producere Nagy Endre (56 csepp vér, A rózsa éneke). A film technikai rendezője Dyga Zsombor (Aranyélet, Köntörfalak), az operatőre Győri Márk (Víkend, Varga Katalin balladája, Hétköznapi kudarcok) voltak.

(Nemzeti Filmintézet nyomán)