Jön a harmadik Tron film, megvan a rendezője is

A Disney olyan régóta tervezi az 1982-es Tron, avagy a számítógép lázadása és a 2010-es Tron: Örökség folytatását, hogy sokan már lemondták róla – de most alakulni kezdett a dolog.

Az 1982 nyarán debütált első Tron annak idején csalódást okozott a mozipénztárakban, de azóta – elsősorban forradalmi számítógépes animációja miatt – kult státuszra tett szert, így amikor a Disney a 2000-es években egy új, remélhetőleg sikeres franchise-hoz keresett alapanyagot, továbbvitték a számítógépes programba ragadt programozó sztoriját.

A végül 2010-ben bemutatott Tron: Örökségben olyan sztárok szerepeltek, mint Jeff Bridges az eredeti filmből, Garrett Hedlund, Olivia Wilde és Michael Sheen. Habár a mű a kritika részéről vegyes fogadtatásban részesült, tisztes hasznot (400 millió dolláros jegybevétel világszerte) hozott, ezért elkezdték tervezni az újabb folytatást; 2015-ben azonban a Disney lefújta a dolgot.

Tron: Örökség. Forrás: Fórum Hungary

 

De a projekt mégsem lett teljesen elfeledve, és 2017-ben leszerződött rá Jared Leto, aki mind főszereplőként, mind producerként részt vesz a munkálatokban. Azóta azonban nem történt sok haladás a produkcióval, így kisebbfajta szenzációnak számít, hogy most megbíztak egy direktort, Garth Davist a rendezéssel.

Az ausztrál Davis A tó tükre című thrillersorozat több epizódjának megrendezése után 2016-ban az Oroszlán című életrajzi drámával hívta fel magára a figyelmet, majd 2018-ban megrendezte a Mária Magdolnát, Rooney Mara és Joaquin Phoenix főszereplésével. A Tron 3. lesz az alkotó első nagy stúdiófilmje, és az első olyan munkája is, amelyben kiemelt szerepe van a vizuális effekteknek. Jared Leto állítólag továbbra is benne van a projektben, ami a hírek szerint nem közvetlen folytatása lesz a két korábbi filmnek, hanem inkább a Tron franchise egy újabb felvonása, ami azonban új utakon halad.


(via Variety)