Joker a Jóbarátok Chandlerétől lopta ikonikus táncát

Érdekes párhuzamra lettek figyelmesek a twitterezők a két kultikus karakter összehasonlításakor. De hát a legnagyobbtól lopni nem szégyen!

Minél nagyobb sikerrel fut Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix főszereplő közös alkotása a mozikban (már az egymilliárd dolláros világszerte elért jegybevételen is túl jár), annál több apróság derül ki róla. Ezúttal nem a filmesek árultak el érdekességeket, hanem a Jóbarátok rajongók, az ő segítségükkel pedig maga a Chandler Binget alakító Matthew Perry szúrtak ki egy vicces egybeesést.

Nevezetesen, hogy Arthur Flecknek/Jokernek minden jellegzetes mozdulata a népszerű sitcom Chandlerétől ered. Ezt bizonyítandó, Perry – „nagyon szívesen” kísérőszöveggel – ki is rakott Twitter oldalára egy „mozis ikertornyok” című mémet, aminek az alkotója Chandler idétlen táncát és Joker ikonikus, a bronxi lépcsőn történő letáncolásának legfeltűnőbb mozdulatát rakta egymás mellé.

Nos, a hasonlóság tagadhatatlan – és ez annyira beindította a rajongókat, hogy kigyűjtöttek még egy pár mozdulatot a Jóbarátokból, és mellé rakták a neki megfeleltethető Joker pózt. Az eredmény fenomenális. Nagyon reméljük, hogy az egyre többet emlegetett Joker folytatás valóban összejön, és az internet népe majd még több vicces egybeesést talál.

Erre egyébként azért is egyre nagyobb az esély, mivel miközben az antiszuperhősfilmes eredettörténet esetleges második részéről még csak pletykálnak, azt a múlt héten már hivatalosan is bejelentették, hogy a Jóbarátok hat sztárja készül egy reunionra a sitcom bemutatásának 25. évfordulója alkalmából: a közös produkció várhatóan egy HBO különkiadás lesz. Alig várjuk – a további mémekkel együtt!


(via Uproxx)