John Williams szerzi az új Indiana Jones zenéjét, megvan a női főszereplő is

Habár Steven Spielberg rendezőként nem vesz részt a produkcióban, a zeneszerző, John Williams 89 évesen is hű maradt kedvenc régészprofesszorunkhoz.

Úgy néz ki, az ötödik Indiana Jones kálváriája kezd elcsitulni, és a komikusan régóta tervezgetett film forgatását lassan tényleg elkezdik, ezt az is jelzi, hogy egyre több hír jelenik meg a produkcióról.

John Williams, aki az eddigi Indiana Jones-filmek zenéjét szerezte (a főtéma a világ egyik legjobb filmzenéje), jövőre tölti be a 90-et, és már csak különleges alkalmakkor komponál: a Star Wars Disney-féle trilógiája után a kalandor régész legújabb kalandját sem engedi át másnak, és ez így is van jól.

További friss hír, hogy a női főszerepet a Fleabag című sorozatával Golden Globe-ot nyert Phoebe Waller-Bridge alakítja – hogy kit, még nem tudni.

 

Steven Spielberg ezúttal producerként felügyeli a forgatást, a rendezői széket James Mangoldnak (Logan, Észvesztő) adta át, a forgatókönyvet Jonathan Kasdan (Solo: Egy Star Wars-történet) írta. Kathleen Kennedy, aki a Star Wars-filmek mellett az Indiana Jones franchise-t is terelgeti, azt nyilatkozta, hogy ez lesz a sorozat utolsó része, ami talán nem is baj, lévén, hogy Harrison Ford 78 éves, és már az előző rész, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága is lényegesen gyengébb volt az előzőeknél.

Már 2019-ben el akarták kezdeni a forgatást, de halasztások, majd a koronavírus közbeszólt, a hírek szerint azonban néhány hónap múlva már tényleg nekilátnak. Várhatóan 2022. július 29-én mutatják be Indy egyelőre cím nélküli,  utolsó kalandját.

(Forrás: nme.com)