Joaquin Phoenix ezt a két dolgot kötötte ki a Joker forgatásán

Elég fura szabályokkal állt elő Todd Phillips rendezőnek a színészkollégákat illetően – de szerencsére jó páran átmentek a vizsgán.

„Volt egy megbeszélésem Todd-dal, és azt mondta nekem, hogy nagyon tetszett neki a tesztfelvétel, amit a meghallgatásra küldtem. Aztán azt is megjegyezte, hogy

biztosnak kell lennie benne, hogy senki sem lesz se**fej a forgatáson,

mivel egyetlen ember is képes lehet lerombolni a hangulatot” – mesélte a filmben Joker, azaz Arthur Fleck főnökét alakító színész, Josh Pais egy interjúban.

Később a rendező elmagyarázta Paisnek, hogy azért volt fontos ezt megosztania vele, mert a főszerepet, magát Jokert alakító Joaquin Phoenix kikötötte, hogy mindegy, hogy kiket szerződtet le a filmre, csak az a lényeg, hogy mindenki legyen tényleg jó színész – és ne legyen egy se**fej se. „Szóval, úgy tűnik, átmentem a vizsgán” – jegyezte meg viccesen Pais.

Nem tudni, hogy emiatt a különös szabály miatt sikerült-e olyan jól a film, a nézők mindenesetre imádják. Bemutatásának harmadik hétvégéjén az „antiszuperhősfilm” újabb 107 millió dollárt kaszált, így világszerte elért összbevétele ezzel meghaladta a 737,5 millió dollárt. A Joker a legjobb októberi nyitás rekordját már megdöntötte, legújabb eredményével azonban újabb rekorddöntés van kilátásban.

Az „R rated”, azaz korhatáros filmek közül jelenleg a Deadpool 2. tartja a legtöbb bevételt produkáló alkotás rekordját, 783 millió dolláros eredménnyel – ám ezt a Joker hamarosan túlszárnyalhatja, hiszen még mindig sokan kíváncsiak rá. Todd Phillips rendezése a korábbi harmadik helyezett Az című horrorfilmet már megelőzte (annak 700,3 milliós volt a bevétele), és már csak percek kérdése, hogy lekörözze a Mátrix – Újratöltve 742,1 millióját, de többen úgy tippelik, hogy akár az egymilliárd dolláros álomhatárt is elérheti.


(via NME, Deadline)