J.J. Abrams elmesélte, hogyan hozták vissza Carrie Fishert a Skywalker korában

Szerencsére szó sincs CGI-ról. Továbbá rengeteg új képet is kaptunk a Skywalker-saga utolsó részéből.

Carrie Fisher két és fél éve, 2016. december 27-én, egy évvel Az utolsó Jedik bemutatója előtt halt meg. Mivel Leia története lezáratlan maradt, azonnal felmerült a kérdést, vajon látni fogjuk-e az új Star Wars-trilógia záró fejezetében, és ha igen, hogyan? A színésznő digitális helyettesítését szerencsére azonnal kizárták, az alkotók helyette azt nyilatkozták, hogy számos kivágott jelenet maradt Fisher szereplésével Az ébredő Erőből, így azokat fogják valahogyan felhasználni a Skywalker-saga utolsó epizódjához. A Vanity Fair közölt egy hosszú cikket a filmről, amiben J. J. Abrams  elmondta, hogyan illesztették be azokat a Skywalker korába.

Nehéz erről anélkül beszélni, hogy úgy tűnjön, mintha valami kozmikus-spirituális dilinyós lennék, de olyan érzés volt, mintha megtaláltuk volna a lehetetlen választ egy lehetetlen kérdésre.

Ez a következőképp történt: olyan jeleneteket írtak a forgatókönyvbe, hogy Fisher felvételeit beleilleszthessék a történetbe. Abrams egy olyan Venn-diagram közös halmazához hasonlította, amihez a két külön halmazt kell megtalálni.

Fisher lánya, Billie Lourd is játszik az új trilógiában, és ugyan a kivágott jelenetek között többen is együtt szerepel az anyjával, Abrams szándékosan ki akarta hagyni azokat, mert attól tartott, túl fájdalmas lenne neki. Lourd azonban ragaszkodott ahhoz, hogy belekerüljenek az új filmbe. És Abrams utólag belátta, hogy szükség van ezekre, és nagyon megható pillanatok ezek. Carrie Fisher tündököl.

A Vanity Fair egy csomó képet is közölt a Skywalker korából. Csubakka és Lando együtt a Millenium Falcon pilótafülkéjében, Finn és egy eddig ismeretlen szereplő menő, bundás hátasokon vágtat, és most már egyértelmű, hogy valahogy Luke is visszatér.