Jim Carrey utálta az egyik legjobb filmje forgatását

A film producere szerint nem tetszett neki, hogy a világ legnagyobb sztárjaként kivételesen elvették tőle a kontrollt az Egy makulátlan elme örök ragyogása forgatásán.

Anthony Bergman egy podcastfelvételen emlékezett vissza rá, hogy Michel Gondry alkotásának meglehetősen kaotikus volt a forgatása, ráadásul a rendező azzal idegelte a színészeket, hogy a munka során egyszer sem kiáltotta a felvétel elején, hogy „felvétel”, a végén pedig, hogy „vége”. Mindez eléggé kibillentette a perfekcionista megközelítésre törekvő Carrey-t.

„Minden nagyon kaotikus volt egy bizonyos módon. Az embereket csak úgy bedobták egy jelenetbe,

nem tudtak felkészülni rá.

Ez ráadásul egy nagyon másfajta szerep volt, mint amilyeneket Jim korábban játszott. Ő egy igazi perfekcionista, mi meg úgy voltunk vele, hogy megpróbáltuk kibillenteni, hogy ne tudjon felkészülni, hogy ne a szokásos »Jim Carrey-módszert« tolja” – árulta el Bergman.


„Jim pedig egyszerűen utálta. Tudtuk, hogy ez lesz, hiszen ő volt a legnagyobb sztár a világon, mindig nála volt a kontroll a forgatásokon, mi pedig ezúttal ezt elvettük tőle. És hát mégis hogy jövünk mi ehhez? Ebben egyébként igaza volt, és többször ki is viharzott, és elkezdett ordibálni velem, hogy ez a legrosszabb forgatás, amin valaha is részt vett, és hogy nem érti, mi folyik itt. Mi pedig csak mondogattuk neki, hogy nem, nem, így lesz a legjobb az anyag” – tette hozzá a producer.

A sztárról korábban – aki a szokásos gázsija töredékéért vállalta el a szerepet – Michel Gondry rendező is elárulta, hogy nagyon sok idő, vagy egy hónap eltelt, mire Carrey hinni kezdett a víziójában. Anthony Bergman szerint viszont az, hogy a színész sokáig ilyen bizonytalan volt, nagyon hasznosnak bizonyult, mert ebből táplálkozott a játéka is, és végső soron emiatt nyújtott olyan csodálatos alakítást a filmben.

Nem Jim Carrey volt egyébként az egyetlen, akit kiakasztottak Gondry kaotikus módszerei: Bergman beszámolója szerint a mű vágóját le kellett cserélni, mert idegösszeomlást kapott.


(via IndieWire)