James Gandolfini fia is benne lesz a Maffiózók filmváltozatában

Michael Gandolfini ráadásul a fiatal Tony Sopranót játszhatja a Tha Many Saints of Newark című előzménymoziban.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy továbbvihetem az apai örökséget,

miközben a fiatal Tony Soprano bőrébe bújok. Felvillanyoz a lehetőség, hogy David Chase-zel és azzal a hihetetlenül tehetséges társasággal dolgozhatok, amit a The Many Saints of Newarkra összetrombitált” – mondta az ifjú Gandolfini, akit egyébként korábban a Fülledt utcák című sorozatban láthattunk.

Michael Gandolfini a Fülledt utcákban. Forrás: HBO

 

Ahogy arról korábban már írtunk, az eredeti Maffiózók sorozat – melynek sztárja, James Gandolfini 2013-ban halt meg szívrohamban, a család olaszországi vakációja alatt – ötletgazdájaként ismert David Chase a filmverzió egyik forgatókönyvírója. A sztoriról egyelőre annyit tudni, hogy 1967 júliusában játszódik, a newarki faji zavargások idején, amikor az afroamerikaiak és az olaszok közötti ellenségeskedés halálos fordulatot vett azzal, hogy mindkét oldalon elkezdtek gengszterek is belépni a rivalizálásba.

A lázongások eredményeként 26 ember meghalt és több százan megsebesültek New Jersey legnagyobb városának utcáin. A film eseményeinek alakulásában pedig fontos szerepe lesz annak a Dickey Moltisantinak, aki a Maffiózók cselekményének idején már nem volt életben, de gyakran emlegették mint Tony mentorát és Christopher édesapját. A The Many Saints of Newark a már ismertetett történések mellett elsősorban a Dickey és a fiatal Tony közti kapcsolatot fogja ábrázolni.

MIchael Gandolfini. Forrás: FilmMagic / FilmMagic for HBO / Getty Images

 

Amikor ugyanis Tony apja, Johnny Boy Soprano rács mögé kerül, Dickey vigyáz a fiúra, aki azzal borzolja a kedélyeket, hogy beleszeret a saját apja feleségébe, aki korban közelebb van hozzá, mint az apához. Dickey Moltisantit Alessandro Nivola (Coco Chanel, Amerikai botrány) alakítja, de szerepelni fog még a filmben Vera Farmiga (Egek ura, Démonok között), Corey Stoll (A Hangya, Az első ember), Billy Magnussen (Kémek hídja, Éjszakai játék) és Jon Bernthal (Wind River – Gyilkos nyomon, a The Walking Dead és a The Punisher című sorozatok) is. A rendező pedig az az Alan Taylor, aki a Maffiózók négy évadának is rendezte különböző epizódjait.


(via Variety)