Itt az új Mission: Impossible magyar nyelvű előzetese!

Amiből a világon semmi sem derül ki a hetedik M:I-film sztorijáról, de aki látni akar egy csomó, Tom Cruise által előadott kunsztot, ne hagyja ki!

Elvileg 2023. július 13-án mutatják be Magyarországon a legújabb Mission: Impossible-mozit – azért csak elvileg, mert a film már eddig is sokat csúszott, ezenkívül a most nyilvánosságra hozott trailer végén is csak annyit mondanak, hogy „hamarosan”. Az akció-/kémfilmes franchise hetedik darabja egyébként a rettenetes Mission: Impossible Leszámolás Első Rész magyar címre hallgat: igen, így, központozás nélkül, csupa nagy kezdőbetűvel (az eredeti címe se kutya a két gondolatjellel: Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One).

A kedvcsináló videó pedig hiába kétperces, még csak teaserként működik, hiszen

konkrétan semmi sem derül ki belőle a film sztorijáról.

A Leszámolás Első Részből származó mindenféle képsorokat dobálnak csak egymásra benne, felvonultatva az alkotás visszatérő (Cruise-on kívül Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Simon Pegg, Ving Rhames) és új sztárjait (köztük a Carter ügynökből ismert Hayley Atwellt), na meg persze egy csomó durva kaszkadőrmutatványt, amit a főszerepet alakító Tom Cruise jó szokásához híven minden bizonnyal egytől egyig maga ad elő.


A teaser nagy meglepetése, hogy kiderül belőle: visszatér a filmben az a Henry Czerny is, aki még az első, 1996-os Mission: Impossible-ben alakította az Impossible Missions Force, azaz a Cruise által alakított Ethan Hunthoz hasonló különleges ügynököket tömörítő és irányító szervezet, az IMF igazgatóját, Eugene Kittridge-et. Az új részben a jelek szerint sor kerül egy feszült találkozóra közte és Hunt között, ahol a következő mondatokat intézi az ügynökhöz:

„Azok az idők, amikor a magasztos célért harcolt, véget értek.

Itt a lehetőség, hogy irányítsuk az igazságot. Hogy eldöntsük, mi lesz jó és rossz az eljövendő évszázadokban. Maga egy olyan eszméért küzd, ami nem létezik. Sosem létezett. Döntsön, melyik oldalon áll!”

A Leszámolás Első Részt Christopher McQuarrie írta és rendezte, aki korábban a 2015-ös és 2018-as, Titkos nemzet és Utóhatás című részeket is jegyezte. A filmet várhatóan 2024. június 28-án (ez az amerikai premier dátuma) követi a Mission: Impossible Leszámolás Második Rész (szintén McQarrie rendezésében), amelynek a forgatása már egészen a végén tart, hiszen a jeleneteit gyors egymásutánban vették fel a hetedik részéével), és amelyben minden bizonnyal utoljára találkozhatunk Cruise-zal Hunt ügynökként.


(via UIP-Duna Film, Variety)