Itt a Venom 2. - Vérontó előzetese!

Szimbióta csap össze szimbiótával. Az egyik sarokban Tom Hardy, a másikban Woody Harrelson.

Váratlanul nagy siker lett 2018-ban Pókember klasszikus ellenfelének első önálló filmje, a Venom, amelyben Tom Hardy bújt a földönkívüli szimbiótával egyesült Eddie Brock újságíró bőrébe. Világszerte több mint 850 millió dollár bevételt termelt a produkció, borítékolható volt tehát a folytatás, ráadásul az első rész legvégén már meg is mutatták, hogy ki lesz Venom aktuális ellenfele. Ő nem más, mint a Woody Harrelson által alakított Vérontó, vagyis a Cletus Kasady nevű sorozatgyilkos, aki a történet kezdetén éppen a börtönbüntetését tölti a San Quentin állami fegyházban. Halálra ítélik, de sikeresen túléli a kivégzést, sőt úgy tűnik, éppen a halálos injekció aktivizálja a testében élősködő, Venomhoz hasonló szimbiótát.

A korábbi hírek szerint egy másik főgonosza is lesz a filmnek: Shriek, aki a Pókember-képregényekben Cletus szeretője volt. Ő is a Marvel-univerzum ismert tagja, képes a repülésre, hangmanipulációs képességével szónikus pajzsot tud maga köré vonni, valamint az agy manipulálásával minden emberben fel tudja erősíteni a sötét érzelmeket. Naomie Harris, a Bond-filmek Moneypenny-je alakítja majd, de feltűnik még Michelle Williams és Stephen Graham is a filmben.

A rendezői székben ezúttal az első részt irányító Ruben Fleischer (Zombieland) helyett Gollam megformálója, vagyis Andy Serkis ült. Ez lesz a Lélegzetvétel című dráma és a Maugli után a harmadik rendezése.

A magyar premier a tervek szerint szeptember 16-án lesz.