Itt a Kokainmedve zseniális előzetese, és az igazán durva az, hogy a film valós sztorin alapul

Befutott a Kokainmedve felspannolt előzetese, de az igazán durva az, hogy valós sztorin alapul.

A jó filmben állítólag mindenképp kell lennie egy gyereknek és egy kiskutyának. De még jobb, ha egy mackó és iszonyú mennyiségű kokain van benne. Sőt, még ennél is jobb, ha a kokain a mackóban van. 

Azért az a szóösszetétel, hogy Kokainmedve, egyértelműen benne van a legjobb filmcímek TOP 5-jében. Ezt szinte csak elrontani lehet, gondolnánk, de most befutott a film előzetese, és úgy tűnik, nem kell csalódni:

ez a film tényleg arról szól, hogy egy medve brutális mennyiségű kokaint fogyaszt.

Az előzetes alapján még a párbeszédek is ezt hivatottak hangsúlyozni: 

“Egy csomó kokain eltűnt”

– mondja a Ray Liotta által játszott gengszter. 

Forrás: YouTube
“A medve k*rvára be van kokózva”

– emeli ki egy másik delikvens. 

Mintha egy halvány sztoricska is lenne, hogy valami kölköket is meg kell menteni, de a lényeg akkor is a medve, aki bekokózott, és fehér port prüszköl, ajtókat tör ki zsanérostul, a földön fetreng és olykor megáll megcsodálni egy pillangót.

Forrás: YouTube

Elizabeth Banks rendezése ráadásul igaz történeten alapszik: 1985-ben egy drogfutár repülőgépéből kiesett egy táska a Georgia-i erdő felett. A szállítmányt, a mintegy 75 kilónyi kokaint egy 175 kilós barnamedve puszilta be, akire végül holtan találtak rá. Az orvosszakértő megállapította, hogy

szerencsétlen jószág agyvérzést kapott, valamint a veséje, a szíve és a tüdeje is gajra ment.

Nyugi, a Kokainmedve mindebből csak a drogszállítmányt és az azt elfogyasztó mackót vette át, és a pórul járt, valószínűleg szörnyű kínok közt agonizáló medve helyett egy felpörgött példányt vitt vászonra.

Forrás: YouTube
“Eddig minden filmem az esélytelenebbekről szólt – mondta a Tökéletes hang 2 és a Charlie angyalai rendezője a The Hollywood Reporternek –, és ha egy bekokózott, hatalmas medvével találod szemben magad, akkor bizony te vagy az esélytelen.

Viszont ebben a helyzetben rengeteg komikum is rejlik”. Elmondása szerint olyan filmekből vett ihletet, mint A cápa, vagy az Állj mellém!, és mivel a történet a nyolcvanas években játszódik, lehetősége is adódott tisztelegni a kor klasszikusai előtt.

A Kokainmedve 2023. február 23-án tör be a hazai mozikba.

(via The Guardian, The Hollywood Reporter, Uproxx)