Imádják a macskát, imádják Samuel L. Jacksont, imádják Brie Larsont!

Befutottak az első vélemények az év egyik legjobban várt szuperhősfilmjéről, a Marvel Kapitányról.

Bár a Marvel Kapitány majd csak március 4-én kerül az amerikai mozikba (nálunk még később, március 7-én), és a Disney kritikaembargót rendelt el, arra azért engedélyt kaptak azok a szerencsések, akik már látták a filmet, hogy a Twitteren pár sorban leírják a benyomásaikat az év egyik legjobban várt Marvel-filmjéről. Legtöbben a főgonosz skrullt alakító Ben Mendelsohn és a főhősnő barátnőjét alakító Lashana Lynch játékát dicsérték. Persze a Marvel Kapitányt alakító Brie Larsont is nagyon menőnek kiáltották ki, és persze mindenki imádta a Goose nevű macskát (aki nem is macska, hanem egy flerken nevű idegen faj képviselője, hatalmas csápokkal és egy zsebdimenzióval a szájában).

A Collider magazin munkatársa így lelkendezett:

A Marvel moziverzum jövője még fényesebb lett most, hogy Marvel Kapitány is csatlakozott. Brie Larson ereje, szemtelensége és energiája nagyon jól átjön, akárcsak Lashana Lynch esetében. Ben Mendesohn csillagos ötös választás volt Talosnak, és igen, Goose ellopja a show-t! Alig várom, hogy másodjára is megnézhessem!

Az Entertainment Weekly újságírónője sem fukarkodott a dicsérettel:

A Marvel Kapitányt nézni tiszta öröm! Alig várom, hogy a tinilányok új generációja már úgy nőjön fel, hogy számukra Carol Denvers az első számú hős!

A Rolling Stone és a Wired magaziokban publikáló sci-fi szakértő, Erik Davis is odáig volt a filmért:

A Marvel Kapitánynak sok más Marvel-filmtől eltérően tényleg remek a '90-es évek hangulata. Kellemesen retrós és kalandos, ugyanakkor kellőképp rejtélyes és humoros is. Minden poén, idegen táj és rosszfiú a helyén van, és mivel nagyon jó ütemben vált köztük a film, végig szórakoztató marad. Imádtam a macskát, imádtam Samuel L. Jacksont, imádtam Ben Mendelsohnt, de nálam mégis Lashana Lynch vitte el a pálmát. Ő hozza be az érzelmi mélységet, az egész filmnek jót tesz a felbukkanása. A későbbi Marvel-filmekbe is nagyon kellene a karaktere!

Eric Eisenberg, a Cinemablend szerkesztője így lelkendezett:

Nagyon ütős lett a Marvel Kapitány! Volt néhány igen jó meglepetése, amit egyáltalán nem láttam előre, a misztikum és az eredettörténet pedig nagyon szórakoztató és humoros. Brie Larson csodálatos, a Marvel-filmes belépője egyszerűen fantasztikusra sikerült!

Ugyanakkor a sok hurráoptimista Twitter-bejegyzés mellett eléggé megszaporodtak az elmúlt napokban a trollkommentek is. Egyesek egyenesen odáig mentek a gyalázkodásban, hogy a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon kamu felhasználók során keresztül pocskondiázták Brie Larsont, anélkül, hogy egyetlen képkockát láttak volna a filmből. A gyalázkodásokat és a dacos „azértsenézemmeg”-hozzászólások többségét az váltotta ki, hogy korábban a színésznő szóvá tette: a sajtóvetítések után a szuperhősfilmekről megjelenő kritikák többségét miért mindig a fehér férfiak írják? Ez persze többeknek is vörös posztó volt, sokan azonnal szexistának és rasszistának kiáltották ki Brie Larsont. A Rotten Tomatoes szerkesztői egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy a filmet előre gyalázók kommentjei meddig lesznek még olvashatók az oldalukon. (via Independent & Uproxx & Collider)