Ilyen lesz a sztárokkal telezsúfolt új Wes Anderson-film – Előzetes!

Június közepén érkezik a mozikba Wes Anderson új filmje, az Asteroid City. Itt a trailer!

A rendező 11. nagyjátékfilmje, amelyet Roman Coppolával együtt írt, egy űrkadét kongresszuson játszódik 1955-ben. Az Asteroid City a helyszínről kapta a nevét, egy apró város az autópálya mellett, az amerikai sivatag közepén. A film az évente megrendezett "Junior Csillagászok és Űrakadétok" találkozóján játszódik, amelyet az "Aszteroidák Napján" ünnepelnek, emlékezve i.e. 3007. szeptember 23-ára, amikor a város jelenlegi helyén becsapódott egy meteorit.

Anderson egyik kedvenc színésze, Jason Schwartzman egy özvegy apát alakít, aki négy gyermekével a városban ragad, és apósát (Tom Hanks) könyörögve kéri, hogy jöjjön értük. Míg ott van, kapcsolatot alakít ki egy híres színésznővel (Scarlett Johansson), fia (Jake Ryan, akinek a Holdfény királyságában és a Kutyák szigetében is voltak kisebb szerepei) pedig részt vesz a Junior Csillagászok óráin. Ám miután egy UFO és egy földönkívüli a helyszínre látogat, az amerikai kormány karantén alá helyezi a várost, így az Aszteroida-napi ünnepségeket felfüggesztik.

Szokásához híven Anderson óriási sztárgárdát gyűjtött össze. Vannak köztük olyan kedvencei, mint Schwartzman és Adrien Brody, valamint visszatérők (Edward Norton, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Liev Schreiber, Fisher Stevens, Rupert Friend, Tony Revolori, Jarvis Cocker és Bryan Cranston), illetve olyan Anderson-újoncok is, mint Maya Hawke, Scarlett Johansson, Margot Robbie, Steve Carell, Sophia Lillis és Tom Hanks.

Anderson legutóbb 2021-ben jelentkezett filmmel, A Francia Kiadással, amely a korábbiaknál gyengébb visszhangot kapott - az volt az első rendezése a 2007-es Utazás Dardzsilingbe óta, amelyet nem jelöltek Oscar-díjra.

A trailerből ítélve az Asteroid City, amely A Francia Kiadáshoz hasonlóan háromrészes antalógiatörténetnek ígérkezik, hozza az andersonos stílusjegyeket: pasztellszínű produkciós design, vicces párbeszédek, retró esztétika és egy nagy adag melankólia.

Via: Indiewire / Collider