Így rebootolná Kevin Smith a DC-univerzumot

Nem kell hozzá szakértőnek lenni, hogy lássuk, meglehetős bajban van a DC-képregények adaptációjából összeálló filmes franchise. A rendező viszont tényleg igazi szakértő – és van pár jó ötlete.

Ahogy arról korábban több cikkünkben is beszámoltunk, a DC-univerzum Warner által megvalósított filmjei közül több is finoman szólva problémásnak bizonyult mostanában: a Batgirlt egyszerűen kukázta a stúdiót birtokló cég, a Warner Bros. Discovery vezetője, David Zaslav (azaz a 90 millió dollárból készült filmet sem a mozikban, sem streaming felületükön nem fogják bemutatni); a közelgő Flash pedig a címszerepet alakító Ezra Miller folytonos balhéi miatt számít konkrét időzített bombának.

A mára elképesztően ügyesen felépített, összetett világú Marvel mozis univerzumhoz képest a DC/Warner mindig is lemaradásban volt, és ha a fáziskéséstől eltekintünk, maguk az elkészült produkciók is rendre sokkal kevésbé népszerűek, mint a Marvel-szuperhősök kalandjait bemutató alkotások. Kevin Smith rendezőnek, a Shop-stop- és Jay és Néma Bob-filmek alkotójának azonban lenne pár jó ötlete.

Forrás: Paul Butterfield / Getty Images


Smithről régóta lehet tudni, hogy hatalmas képregényrajongó: ennek fontos bizonyítéka a Comic Strip – Képtelen képregény című filmje, a Jay és Néma Bob karakterén alapuló fiktív Bunkóman és Gyökér-képregények, illetve a tény, hogy saját lányát a Batman világának egy fontos karakteréről nevezte el Harley Quinn-nek. Ja, és saját képregényboltja is van. Mondhatjuk tehát, hogy a forgatókönyvíró-rendezőnek elég nagy rálátása van a dolgokra, hiszen betéve ismeri az egész DC-univerzumot.

„Ha én egy okos üzletember lennék, és ideadnák nekem a DC-univerzumot, hogy kedvemre eljátsszak vele,

az első dolog, hogy Supermannel kezdenék valamit, hiszen ennek a világnak egyértelműen ő a Jézus Krisztusa.

És ha már őt a helyére tesszük, minden más jönne magától” – mondta Smith Fatman Beyond című podcastjében, ahol azt is hozzátette, hogy elővenne olyan népszerű, mégis elhanyagolt DC-karaktereket is, mint a Zöld Íjász vagy a Zöld Lámpás, akiknek az eredettörténete és képességei (utóbbi szuperhős például képes utazni a dimenziók között) számtalan lehetőséget rejtenek magukban. De a rendező vászonra vinne olyan kevésbé ismert karaktereket is, mint Question, a napközben oknyomozó újságíró, éjszaka bűnüldöző figura.


(via Looper)