Így gyakorolta Patrick Swayze Jennifer Grey felemelését 1987-ben

Újra nagyot megy az interneten a Dirty Dancing régi werkvideója, pedig valójában már egy éve megmutatta a Lionsgate stúdió.

Az elmúlt napokban ismét felkapta az internet az 1987 augusztusában bemutatott Dirty Dancing - Piszkos tánc egyik vicces werkfilmjét, amelyben Patrick Swayze a táncos lábú Johnny Castle szerepében épp azt gyakorolja a Jennifer Grey-jel közös próbáján, hogyan kapja majd fel a megfelelő pillanatban a Babyt alakító színésznőt. Bár az archív videót tavaly tavasszal egyszer már megmutatta a Lionsgate stúdió, most mégis újra futótűzként terjed. Bemutatta többek között a brit Independent, a brit Yahoo, a brit Glamour, valamint a Snopes.com is. Utóbbi egy olyan városi legendákkal, kamu dolgokkal és álhírekkel foglalkozó oknyomozó oldal, mint nálunk az Urbanlegends (a portál ugyanis eredetileg annak járt utána, hogy valóban Patrick Swayze és Jennifer Grey láthatók-e a nem túl jó minőségű felvételen, és azt tényleg a Dirty Dancing stábja készítette-e annak idején, hogy megnézze, működik-e a főszereplőknek kiválasztott színészek közt a kémia).

A videón tehát Patrick Swayze épp Jennifer Greyt emeli a magasba, és közben azt magyarázza a színésznőnek, hogy emelje fentebb a mellkasát, mert akkor abban a pózban nem fog fájni a bordája. Erre Grey elneveti magát, és felkiált:

Fáj a bordám!

Erre mindenki elkezd kuncogni, Swayze pedig leereszti a színésznőt a földre.

A 2009-ben, 57 évese rákban elhunyt Patrick Swayze a nem sokkal a halála után megjelent önéletrajzi kötetében, a The Time of My Life-ban (ez egy utalás a Dirty Dancing híres dalára, az I've Had The Time Of My Life-ra) így emlékezett vissza erre a próbára, ahol a stáb voltaképp a köztük vibráló levegőt tesztelte:

A második meghallgatáson Jennifer Grey-jel kellett táncolnom Eleanor Bergstein forgatókönyvíró, Kenny Ortega koreográfus és Emile Ardolino [a film rendezője] előtt. Felemeltem Greyt, aki gyönyörűen pózolt, majd lassan leeresztettem őt a földre, miközben egymásba fonódott a tekintetünk. Kedves pillanat volt, és nagyon szexi. Csend borult a szobára – mindenki csak minket bámult.

A fenti mellett ez is egy nagyon népszerű werkvideó lett a napokban ugyanarról a próbáról, alighanem amiatt, mert Patrick Swayze hihetetlenül mókás grimaszokat vág benne:

(via The Independent)