Időutazással bolondították meg a Mátrix 4-et?

A legújabb előzetesben igencsak összekeverednek az eddigi filmek eseményei, rajongó legyen a talpán, aki még érti, mi minden történik 2021-ben a Mátrixban!

A karácsony előtti napokban végre világszerte (így természetesen Magyarországon is) mozikba kerül az utóbbi évek egyik legjobban várt sci-fije, az 1999-es Mátrix című kultfilm legfrissebb folytatása, a Mátrix feltámadások. Az izgalom már most a tetőfokára hág, ami nem kis részben annak köszönhető, hogy a Warner Bros. stúdió december 6-án élesítette ki a legfrissebb, hivatalos előzetest a kasszasiker-várományos akciófilmhez. Íme:

Ha nem lett volna elég az a sok kínzó kérdés, amiket a pár nappal ezelőtt megjelent előzetes után tettek fel a franchise rajongói (többek között mi is itt a PORT.hu hasábjain ebben a cikkünkben), most itt egy rakás újabb furcsaság. Például az, hogy miért látjuk Neót néha kopaszon, dróttal a nyakában, máskor meg hosszú hajjal és körszakállal, mintha csak valamelyik John Wick-epizódból ruccant volna át a zöld digitális valóságba? Aztán ugye ott van még az a rengeteg visszautalás a régi trilógiára, mintha Neo valamiféle időutazásba keveredve, számos deja vu jelenetben keveredne majdnem olyan szituációkba, mint hajdanán – csak itt ugye már nem Laurence Fishburne alakítja Morpheust, hanem Yahya Abdul-Mateen II, és nem Hugo Weaving Smith ügynök, hanem Jonathan Groff...

Akad azonban pár dolog, ami szerencsére nem változott a régi részekhez képest: Neo mellett visszatért Carrie-Anne Moss, mint Trinity, valamint a Niobét alakító Jada Pinkett Smith és a Merovingi, azaz Lambert Wilson is. Az új szereplők közt viszont olyan neves sztárokat láthatunk majd, mint Neil Patrick Harris (az Elemző), Priyanka Chopra (Sati), vagy a Trónok harca és Az ébredő Erő sztárja, Jessica Henwick, aki egy Bugs nevű karaktert alakít az új filmben, és alighanem a fenti előzetesben is ő ugrabugrál úgy a falakon és a háztetőkön, mint egy nikkelbolha.

(via The Hollywood Reporter & The Independent)

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.