Hoppá! A Joker mellé két másik rendhagyó képregényfilm is jön a Warnertől!

Todd Phillips ráadásul már tudja is, hogy melyik két másik rendezőről és melyik két másik DC-karakterről van szó.

Nagyon izgalmas kulisszatitkokat árult el az IGN-nek adott interjújában a Joker rendezője, Todd Phillips a Warner stúdió háza táján készülő képregény-adaptációkról. Az ő filmje ugyanis csak az egyike annak a három projektnek, ami a DC Dark Label jegyében sokkal komolyabb hangvételű produkciókat mutatna be a képregényfilmek jelenlegi dömpingjében:

Három mozifilmről szólt a tervezet. Ebből az első a Joker volt az én rendezésemben, és van még kettő, két másik rendezővel. De nem igazán akarom megnevezni őket, mert akkor ez már hír lesz, amibe belelököm ezt a két rendezőt, holott sosem beszéltem velük. Én is csak a Warner Bros.-tól tudok erről az egészről.
Todd Phillips és Joaquin Phoenix átveszik a legjobb filmnek járó Aranyoroszlán-díjat a Jokerért a 76. Velencei Filmfesztiválon, 2019. szeptember 7-én. (fotó: Alessandra Benedetti - Corbis/Corbis via Getty Images)

 

Phillips tehát nem kívánja megnevezni a két másik rendezőt és az újabb szuperhősfilmeket, de támpontot sem nagyon adott a rajongóknak, mely karakterekről lehet szó. Mindössze annyit mondott, hogy „a DC Black Label még mindig ragyogó ötlet”. Azt viszont újra elismételte, hogy a Warner jelenleg egyáltalán nem tervez Joker 2-t. A folytatás híre csak azért került be a köztudatba, mert korábban pont ő mesélt arról, hogy a forgatáson beszélgettek ilyesmiről Joaquin Phoenix-szel, és lenne hozzá ötletük is.

Ami viszont biztos, az a Joker 1,049 milliárd dolláros bevétele, amivel ez a film lett a legtöbbet kaszáló R-kategóriás alkotás a világon. A kritikai siker után pedig sokan már most biztosra veszik, hogy a Joker elviszi a Golden Globe-ot, a SAG-ot (a forgatókönyvírók céhének saját díja) és az Oscart is. (via Indiewire)