Hamarosan eldől, a Robin Hood vagy a Gotti a rosszabb film

A hagyományokhoz hűen egy nappal az Oscar-nominálások előtt bejelentették az Arany Málna-jelöléseket.

A tavalyi év legrosszabb filmes teljesítményeit díjazó gálát idén fogják 39. alkalommal megrendezni. A bejelentéshez hasonlóan a gálára is egy nappal az Oscar-ceremónia előtt, február 23-án kerül majd sor. Akkor dől el, hogy a gigászok csatájából ki kerül ki győztesen, azaz a Gotti, a Magyarországon pont minőségi okok miatt be sem mutatott The Happytime Murders, a Holmes és Watson, a Robin Hood vagy a Szellemek háza-e a rosszabb film.

A díjátadón természetesen az alkotókat és a színészeket is „kitüntetik”, és a színészi jelölések között olyan neveket is találunk, akik simán bekerülhetnének bármilyen fontos díjátadó, akár az Oscar nomináltjai közé is (sőt van, aki be is került): Johnny Depp, John Travolta, Jamie Foxx, Jennifer Garner és Marcia Gay Harden mellett többek közt Bruce Willisszel találkozhatunk a jelöltek között.

John Travolta a Gottiban. Forrás: Big Bang Media

 

Az előző kitétel alól kivételt képez Donald Trump amerikai elnök és felesége, akik dokumentumfilmekben (Death of a Nation, Fahrenheit 11/9) való felbukkanásuk miatt érdemeltek jelölést. A First Lady csak utóbbi alkotásban szerepelt, az elnök viszont rögtön két kategóriába is bejutott (az egyikben ráadásul megemlítik a „saját maga által megörökített kicsinyességét” is).

Az Arany Málna-nominációk között ezen kívül is találunk váratlan és vicces dolgokat, hiszen a szokványos kategóriák mellett olyanok is vannak, hogy a legrosszabb páros a vásznon, ahol többek közt olyan mókás jelölésekkel szembesülhetünk, mint például: „Johnny Depp és az ő gyorsan fakuló karrierje” (a sztár a Sherlock Gnomes című animációs film szinkronmunkálataiban való részvételével érdemelte ki a vitatható megtiszteltetést). A teljes listát itt böngészhetjük végig.


(via The Hollywood Reporter)