„Gyönyörűen fényképezett, csodálatos film!” – befutottak az első vélemények a Tenetről

Az IMAX-alkalmazottak már megnézhették Christopher Nolan időinverziós sci-fijét, és teljesen odavoltak érte.

A világméretű koronavírus-járvány miatt az Egyesólt Államokban szeptember 3-ra, Nagy-Britanniában és más európia országokban (így nálunk is) augusztus 26-ra tették át a Tenet premierjét. Néhány szerencsés kiválasztott, egészen pontosan az IMAX alkalmazottjai viszont már láthatták egy zártkörű vetítésen az idei év legjobban várt sci-fijét – és állítólag teljesen el voltak ájulva tőle!

Forrás: InterCom

 

Az Imax Corp. vezérigazgatója, Rick Gelfond a vetítés után a nézőközönség véleménye túlnyomórészt pozitív volt a filmről:

Az IMAX-ből több ember is részt vett a Tenet utómunka fázisában. Az ő reakciójuk ez volt: »Ó, Istenem! Már el is felejtettem, milyen nagyszerű benne lenni egy ilyen filmben.« A Tenet egy gyönyörűen fényképezett, gyönyörűen elkészített, csodálatos film, és ezt nem csak egyetlen ember állítja, vagy bizonyos életkorú személyek. Az IMAX számos alkalmazottja spontán módon ilyeneket mondott nekem.

Rick Gelfond a rendező, Christopher Nolan előző látványos blockbusterével, a 2017-es Dunkirkkel is összehasonlította a Tenetet:

Ellentétben a Dunkirkkel, amely egy kimondotta Európára koncentráló film volt, a Tenet egy tradicionálisabb akcióthriller, amelynek potenciálisan szélesebb körű, globális vonzereje lesz.

A Tenet az eddigi megvillantott előzetesei alapján tényleg az a film lesz, ami miatt hosszú kihagyás után alighanem ismét érdemes lesz moziba menni (követve persze a higiéniai előírásokat, és a nézőtéren is tartva a 1,5 méteres távolságot). A filmben a brit titkosszolgálatnak kell megmentenie a világot a küszöbön álló harmadik világháborútól, ezúttal egy furcsa időmachináló trükk segítségével. Ami hangsúlyozottan nem időutazás, hanem időinverzió, amitől eltűnik a golyónyom a szétlőtt ablaküvegből, a töltény pedig visszaugrik a tárba! A főszereplő mesterkémet Denzel Washington fia, John David Washington alakítja. De fontos szereplő lesz a történetben Robert PattinsonKenneth BranaghAaron Taylor-JohnsonClémence PoésyElizabeth Debicki és persze Michael Caine is, aki sosem hiányozhat egyetlen Christopher Nolan-filmből sem. (via Movieweb.com)