Fűrész: jön a reboot!

Újragondolják az egykor legendás, majd amortizálódni kezdett horrorszériát. Nem fogjátok elhinni, hogy ki áll a projekt mögött!

Az új Fűrész epizódot ugyanis nem más írta, mint a komikusként ismert Chris Rock (Halálos fegyver 4., Rossz társaság, Nagyfiúk), akinek ugyan nem ez volt az első forgatókönyvírói melója, de eddig vígjátékokkal foglalkozott. Rock ezenkívül az executive produceri teendőket is magára vállalta.

De a rebootból nem hagyják ki azért a Fűrész franchise körül korábban tevékenykedő szakembereket sem: a komikus scriptjét a 2017-es Fűrész: újra játékban, illetve a Piranha 3D forgatókönyvíróiként ismert Pete Goldfinger és Josh Stolberg csiszolta készre. A rendező pedig a Fűrész második, harmadik és negyedik részét is dirigáló Darren Lynn Bousman lesz. Már a premierdátum is megvan: az egyelőre cím nélküli Fűrész mozit 2020. október 23-án mutatják be az Egyesült Államokban.

„Amikor Chris Rock megkeresett minket, és elmesélte fantasztikus látomásának hátborzongató részleteit, ami újrateremti és kiterjeszti a hírhedt Kirakós Gyilkos világát, mindannyian benne voltunk a dologban”

– mondta a franchise-t gyártó stúdió, a Lionsgate elnöke, Joe Drake. „A Fűrész nemcsak a Lionsgate egyik legsikeresebb filmes sorozata, de minden idők egyik legjövedelmezőbb horrorfranchise-a is. A közelgő film ugyanolyan elképesztő és hatásos lesz, mint az összes korábbi Fűrész mozi. Chris nagyon érzi ezt az univerzumot, és az új film fantáziával, kreativitással és szenvedéllyel frissíti fel a brandet, miközben abszolút hű marad a szellemiségéhez” – tette hozzá.

Chris Rock. Forrás: port

 

„Már az első, 2004-es film óta hatalmas rajongója vagyok a Fűrésznek. Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőséget kaptam rá, hogy én vihessem el egy átütő és izgalmas új irányba” – nyilatkozta Chris Rock. A komikus bevonása egyébként nem biztos, hogy rossz ötlet volt, hiszen a szintén haldokló Halloween franchise-ba nemrég a Danny McBride (Király!, Egyszer fent, …inkább lent, Kib*zgatóhelyettesek) – David Gordon Greeen (Ananász expressz, Király!, A bébisintér) duó lehelt új életet egy hihetetlenül sikeres új résszel.


(via Deadline)