Film készül Scatman Johnról

A Balfékek, A Goldberg család és a Direkt terápia alkotói által jegyzett életrajzi moziból megismerhetjük a dadogós rapper bántalmazással és zaklatással súlyosbított gyerekkorát, és azt is, hogyan vált világszenzációvá már az ötvenes éveiben, nagyjából egy nap alatt.

Közel három évtized telt el azóta, hogy a Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop) című szám berobbant, főleg az európai piacon, ahol akkoriban nehéz volt elkerülni a részben rappelve, részben scattelve (a jazzben használt gyors, szaggatott improvizációs énektechnikával) előadott dance slágert. Most pedig a dal mögött álló Scatman John, azaz John Larkin saját életrajzi filmet kap.

Az annak idején rekordidő alatt világsztárrá vált előadó nem sokáig élvezhette a sikert, mivel sajnos mindössze öt évvel azután, hogy felfedezték, 1999-ben, 57 éves korában rákban elhunyt. Egy Trick Candle Productions nevű produkciós cég viszont megszerezte életrajzának megfilmesítési jogait mostohafiától, Lee Newmantől, így most elkészülhet a zenész „vad napjairól és pozitív hatásáról” szóló alkotás.


A film forgatókönyvét a Balfékek és A Goldberg család alkotójaként ismert Stephen Basilone és Annie Mebane (A Goldberg család, Direkt terápia) írta, akik ott kezdik a sztorit, hogy az egész életében dadogással küzdő Scatman családon belüli erőszak és iskolai zaklatás áldozataként hogyan küzdött meg a drogfüggőséggel és az alkoholizmussal. A továbbiakból viszont kiderül, hogy miután az elvonón megismerkedett élete szerelmével, legyőzte függőségeit, és 53 évesen egyetlen éjszaka alatt világsztár lett belőle.

„Ma, talán sokkal inkább, mint bármikor korábban,

John üzenete sokakat megérinthet, és fontos, hogy eljuttassuk hozzájuk.

Ő egy igazi legenda volt, aki határokat lépett át, hogy megvalósíthassa az álmait. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk ezen a projekten Leevel, és büszkék vagyunk rá, hogy elvihetjük Scatman John élettörténetét a nagyvásznakra” – nyilatkozta a készülő produkció egyik producere, Steve Valentine.

Scatman mostohafia, Lee Newman, a zenész egykori menedzsere, Manfred Zahringer és a Trick Candle Productions alapítója, Tom Malloy szintén producerként vesznek részt a munkában.


(via The Hollywood Reporter)