Ezek a legjobb filmek a szexről

Romantikus, gyengéd, vad, állatias, visszataszító. Van itt minden.

Elemi ösztön

A San Fransiscó-i night club tulajdonosát, Johnny Bozt holtan találják az ágyában. Nick Curran nyomozó kapja meg az ügyet, aki ugyan ma már teljesen tiszta, de múltjában nagy szerepet kapott az alkohol és a kábítószer. Az első számú gyanúsított Catherine Tramell, a titokzatos és kihívó regényírónő, aki Boz szeretője volt. Kiderül, hogy a bűntény pontos mása a Catherine egyik könyvében leírt gyilkosságnak – Nick azonban ennek ellenére sem tud ellenállni a nő vonzerejének.

Forrás: InterCom

 

Amerikai pite

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek és Chrisnek feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, és más-más úton próbál közeledni kiszemeltjéhez. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jó tanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos eszközévé válik.

InterCom

 

Fülledtség

Violet, a maffia középszintű hivatalnokának barátnője és Corky, a szomszédban lakó börtönviselt vízvezeték-szerelőnő egymás iránt érzett heves vonzalmánál csak a pénz iránti vágyódása nagyobb. Ravasz haditervet eszelnek ki a bűnszövetkezet vagyonának megcsapolására, majd a háttérből figyelik, ahogy a paranoiás gengszterek egymásra kezdenek gyanakodni, s egy vérfürdő keretében próbálják tisztázni az ügyet. A dolog azonban mégis balul sül el: a talpon maradt, s csak látszólag nyámnyila Caesar átlát a szitán és bosszút forral...

Forrás: InterCom

 

A nimfomániás

Joe-ra egy nap egy sikátorban fekve a rideg utcakövön talál rá az éppen boltba igyekvő Seligman. A fiatal nőt megverték, vérzik, és szemmel láthatóan segítségre szorul, ezért a férfi megsajnálja, és elviszi magához, hogy ápolja. Joe pedig mind őszintébben meséli el jóakarójának, miképp került abba a lehetetlen helyzetbe, ahogyan találkoztak. A nő nimfomániásnak diagnosztizálja magát, élményei pedig egészen tinédzser koráig nyúlnak vissza. Történetei között szót ejt édesapjáról, egy nagy szerelméről és szeretőkről, de mindenekelőtt szexuális kalandjairól, amelyek bővelkednek az extremitásokban, a zavarba ejtő helyzetekben, a szexuális pózokban és játékokban, valamint a felvállalt perverziókban. Seligman megértően, ám zavartan hallgatja a nőt, és a történelemből, valamint a tudományból vett példákkal és tapasztalatokkal igyekszik értelmet adni tetteinek.

Forrás: Vertigo Média

 

A szobalány

A szobalány az 1930-as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak bizalmába, hogy a férfi így megszerezhesse a pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő erotikus fantáziái szépen lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban.

Forrás: Mozinet

 

Tágra zárt szemek

Dr. William Harford és felesége pszichológusok. A New York-i elit tagjaiként bejáratosak a legragyogóbb estélyekre. Az egyik karácsonyi partin Alice flörtölni kezd egy férfival, miközben a férje két vonzó lánnyal enyeleg. Ezen később összekapnak, és sorozatos kísértésekkel teszik próbára egymás iránti hűségüket. Amikor Alice elmondja, hogy lefeküdt egy szállodai portással, a férje úgy érzi, bosszút kell állnia. Billt magukkal sodorják az események, amikor egy titkos csoport nyomára bukkan, ahol a szexualitás több mint játék az érzékekkel. Arthur Schnitzler kisregényének filmváltozata.

Forrás: InterCom

 

A fiúk nem sírnak

 Elbűvölő fiatalember érkezik egy poros kisvárosba. Brandon Teena igazi társasági ember. A helyi srácok hamar befogadják, a lányok bomlanak érte. Sikerének titka azonban súlyos teher. Lana, a helyi szépség is beleszeret, és a lány családja is örömmel fogadja be az álomfiút. Ám amikor kiderül a szörnyű igazság Brandonról, a becsapott közösség bosszút áll, és kegyetlenségük nem ismer határokat.

Forrás: InterCom

 

A titkárnő

A huszonéves Lee elmegyógyintézeti kezelését követően szülővárosában próbál új életet kezdeni. Nyomasztó gyerekkori emlékei elől menekülve találkozgatni kezd középiskolai osztálytársával, s hamarosan sikerül elhelyezkednie egy helyi ügyvédi irodában, titkárnőként. Újdonsült főnökét, Edward Greyt teljesen rabul ejti a fiatal lány: kapcsolatuk hamar túljut a szokásos főnök-alkalmazott viszonyon, és központi szerepet kap benne a tabuk nélküli szexuális vágyak kiélése.

Forrás: Budapest Film

 

Szólíts a neveden

Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio, a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, és persze szerelemesek. Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, és nem tudni, mit akar. Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi sem lehet ugyanolyan, mint addig volt.

Forrás: InterCom

 

Adéle élete 1–2. fejezet

Az Adéle élete 1–2. fejezet két lány szerelméről szól, pikáns, explicit testiséggel fűszerezve. A 15 éves középiskolás Adéle tanár szeretne lenni, ám élete egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, amikor találkozik Emmával, egy közeli főiskola kék hajú diáklányával. A két lány szenvedélyes viszonyba kezd egymással. Abdellatif Kechiche filmje első felében követi az alapjául szolgáló képregény-eredeti történetét, ám később saját szerzői társadalomkritikai gondolatait is beleszövi a cselekménybe.

Forrás: Vertigo Média

 

Szörnyek keringője

A filmben az elítélt Lawrence Musgrove utolsó napjait követhetjük nyomon, amint végleg elbúcsúzik feleségétől, Leticiától és fiától, mielőtt tizenegy év fogság után kivégeznék. A fogoly személye és embersége mélyen megérinti az őt őrző Sonnyt, amit apja, a rasszista Hank mélyen elítél. Az egymásnak feszülő ellentétek következtében, szembesülve apja iránta érzett gyűlöletével Sonny öngyilkosságot követ el. A magára maradt Hank és Leticia a vak véletlen folytán találkoznak, s ráébrednek, hogy szükségük van egymásra. Mikor azonban később kiderül, milyen szálak fűzték össze őket a múltban, felmerül a kérdés, hogy a történtek ellenére is képesek-e a közös boldogságra. A Szörnyek keringője az emberi sorsok szövevényes és kiszámíthatatlan egybefonódásának története.

Forrás: Budapest Film

 

Shame – A szégyentelen

Brandon harmincas éveiben járó New York-i férfi, aki nagy elővigyázattal titkolja magánéletét. A város szerencsére elég sok lehetőséget biztosít szexfüggősége kielégítésére, anélkül, hogy közvetlen ismerősei tudomást szereznének róla. Amikor azonban húga, Sissy határozatlan időre hozzáköltözik, Brandon élete fenekestül felfordul.

Forrás: Budapest Film

 

Keserű méz

Nigel és Fiona hetedik házassági évfordulójuk alkalmából egy Indiába tartó hajóúton vesznek részt. Ott ismerkednek meg egy különös párral: Oscarral, a kerekesszékes íróval és feleségével, az érzéki francia asszonnyal, Mimivel. Oscar megkéri Nigelt, hogy hallgassa végig történetüket. A férfi vonakodva bár, de beleegyezik, mire a másik már-már zavarba ejtő részletességgel meséli el életük minden apró mozzanatát. Nigel hiába próbál pusztán hallgató maradni, a bizarr párizsi szerelem története, mely tele van szenvedéllyel, odaadással és gyűlölettel, lassan hatalmába keríti – csakúgy, mint az ígéret, hogy egy minden képzeletet felülmúlóan kéjes éjszakát tölthet a mese főszereplőjével, Mimivel.

Forrás: InterCom

 

(Az Esquire összeállítása alapján.)