Ez Tarantino kedvenc filmje a 2010-es évekből

Azt már tudjuk, melyik volt a kultrendező kedvenc tavalyi filmje, ahogy azt is, melyik szerinte a legjobb háborús film az elmúlt évtizedből. Most azt is elárulta, melyik „vita nélkül” a legjobb 2010-es évekbeli alkotás.

QT David Fincher Facebook drámáját, a Social Network – A közösségi hálót nevezte meg, ami szerinte minden más vetélytársat kiüt a nyeregből.

„Ez a No 1, mert ez a legjobb, ennyi! Egyszerűen mindent visz”

– mondta az alkotó a Premiere magazinnak a filmről, amelyben Jesse Eisenberg játszotta Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját.

Fincher alkotását annak idején nyolc Oscar-díjra jelölték, amiből hármat meg is nyert – de sajnos a legjobb film díját elhappolta előle A király beszéde. Az 57 éves mester egyébként most elsősorban A közösségi háló forgatókönyvét dicsérte, ami Aaron Sorkin munkája.

Tarantino szerint Sorkin „a ma élő legjobb dialógusíró”. A rendező egyébként régóta rajongója a forgatókönyvírónak (aki olyan művek scriptjét jegyzi, mint az Egy becsületbeli ügy, a Charlie Wilson háborúja, a Pénzcsináló vagy a Steve Jobs) – korábban azt mesélte, hogy anno Híradósok című sorozatának minden új epizódját vagy heti háromszor megnézte az HBO-n.

A direktor Finchert is nagyon szereti: Harcosok klubja című rendezését egy másik listán korábban a legjobb, 1992 és 2009 között készült filmnek nevezte. QT egyébként nagyon szeret listázni: a tavalyi év legjobb filmjének a Préda című aligátoros horrort tartja, egyszer pedig már megjelölte a Dunkirköt mint az évtized legjobb alkotásai közül a másodikat, egyúttal tehát a 2010-es évek legjobb háborús filmjét.


(via The Guardian)