Ez a nap is elérkezett: remake készül a Forrest Gumpból!

De nem Hollywoodban, hanem Bollywoodban, Amir Khan főszereplésével.

Bollywood egyik legnépszerűbb indiai sztárja, Amir Khan főszereplésével készül remake Tom Hanks legismertebb filmjéből, a Forrest Gumpból. A XX. századi történelmet végigszerencsétlenkedő, jószívű, de kicsit butuska Forrestet a hírek szerint maga Khan fogja eljátszani a hindi nyelven készülő verzióban, amelynek ő lesz a producere is. Saját cége, az Aamir Khan Films már meg is egyezett a részletekről a Viacom leányvállalatával: idén októberben indul a forgatás.

Khan március 14-én ünnepelte a születésnapját, ami iránt nagy médiaérdeklődés mutatkozott, ezért is döntött úgy, hogy ekkor jelenti be a Forrest Gump remake-et.

Megvettük a jogokat a Paramounttól. Mindig is imádtam a Forrest Gumpot, mert egy csodálatos történet egy csodálatos karakterről. Csupaszív film, amit az egész család megnézhet.

Tom Hanks 1994-es Forrest Gumpja a rákövetkező évben összesen 6 Oscar-díjat söpört be.  Azt viszont valószínűleg nem mindenki tudja, hogy ez is könyvadaptáció – igaz,  Winston Groom eredeti, 1986-os Forrest Gump című regénye több ponton eltér a filmváltozat erősen hollywoodizált sztorijától. (via The Independent)