Ez a 10 legviccesebb filmes elhalálozás

A halál a filmekben sem vicces, kivéve, amikor igen. Ezek a kedvenc jeleneteink.

A Cinemorgue Wiki 50 ezer filmes halált tartalmazó adatbázisa alapján kiderült, melyek a leggyakoribb és a legbizarrabb hollywoodi halálnemek. Ennek alapján összeszedtük a tíz legviccesebb filmes haláljelenetet. De előbb lássuk a felmérés eredményét!

A hollywoodi filmek 10 leggyakoribb halálneme:

  1. Szúrás
  2. Robbanás
  3. Lövés
  4. Zuhanás
  5. Égés
  6. Fojtás
  7. Fejsérülés
  8. Fulladás
  9. Betegség
  10. Méreg


A hollywoodi filmek 10 legbizarrabb halálneme

  1. Orgazmus
  2. Csuklás
  3. Dugóhúzó
  4. Felfúvódás
  5. Csipegetés
  6. Légbuborék
  7. Nevetés
  8. Elkárhozás
  9. Kasztráció
  10. Felboncolás


Ez pedig a 10 legviccesebb haláljelenet a Screenrant listája nyomán:

10. Kegyetlen bánásmód - Weezy Joe

A Coen tesók screwball comedyjének egyik legviccesebb figurája az Irwin Keyes által alakított asztmás bérgyilkos, Weezy Joe, aki összeverekszik a feleségét védő Milesszal (George Clooney). Pechére Joe összekeveri az asztmasprayét a fegyverével, így Clooney karakterét csak lefújja, saját magát viszont főbe lövi.

Happy, a flúgos golfos - Chubbs

A sztori szerint az Adam Sandler által alakított Happyt egy korábbi profi golfozó, Chubbs Peterson (Carl Weathers) tanítja meg a játék alapjaira. A férfi egyik karját annak idején leharapta egy aligátor, ezért amikor Happy összeakad a jószággal, végez vele, a fejét pedig elküldi Chubbsnak, aki ettől annyira megrémül, hogy kizuhan az ablakon.

Mint a kámfor - White Boy Bob

A George Clooney által alakított Jack Foley bankrablásért ült börtönben, de szabadulása után újra beleveti magát egy akcióba: egy luxusházat rabol ki egy bandával közösen. Az a terve, hogy lelép a szajréval, de White Boy Bob nevű, nem túl okos társa megpróbálja útját állni. Fegyverrel a kezében felrohan a lépcsőn, de megcsúszik, és fejbe lövi saját magát. A jelenetet Clooney reakciója teszi igazán viccessé.

Ponyvaregény - Marvin

Tarantino klasszikusa kiválóan keveri az erőszakot a sötét humorral, amire a legjobb példa szerencsétlen Marvin elhalálozása. A férfi, akit egy leszámolás után a két bérgyilkos, Jules és Vincent magával cipel, a páros kocsijának hátsó ülésén utazik, de pechére pont akkor fut rá az autó egy bukkanóra, amikor Vincent hátrafordul, csőre töltött fegyverrel a kezében.

Zoolander, a trendkívüli – Derek barátai

Ben Stiller topmodellje sem egy lángész, de barátai még nála is sötétebbek. Amikor Zoolandert komoly megaláztatás éri egy tévéműsorban, a haverok úgy próbálják megvigasztalni, hogy elviszik kávézni. Közben megállnak egy benzinkútnál, és viccből benzinnel locsolják le egymást. Aztán az egyikük rágyújt…

Zombieland – Bill Murray

Ruben Fleischer zombikomédiájában Bill Murray is feltűnik, saját magát alakítva. Zombinak álcázza magát, hogy megússza az apokalipszist, így találkozik a négy főhőssel. Miután összebarátkoznak, Murray megvicceli a Jesse Eisenberg által alakított Columbust, és poénból rátámad – de túl hiteles az alakítása, ezért a fiú lelövi. Miközben agonizál, megkérdezik tőle, bán-e valamit az életben. A színész válasza: „Talán a Garfieldot.”

Jurassic Park - Gennaro

Kevés megalázóbb halált lehet elképzelni annál, mint amikor a vécén ülve éri az embert a vég – de ezt még lehet fokozni, mondjuk azzal, hogy egy dinoszaurusz töri ránk a budiajtót. Spielberg kultfilmjében pontosan ez történik, és ugyan maga a dinótámadás félelmetes, ez a momentum nagyon vicces.

Az elveszett frigyláda fosztogatói – A karddal hadonászó fickó

Minden idők egyik leghíresebb és legviccesebb halála a véletlennek köszönhető. Indy nemes egyszerűséggel lelövi a hadonászó kardmestert. Eredetileg szépen kidolgozták a harci jelenetet, de épp hasmenés pusztított a stábban, és Harrison Ford is ingázott a kamerák és a vécé között. Egy hosszabb jelenetet képtelen volt leforgatni, így hát muszájból tették bele a filmbe ezt a zseniális poént. A Végzet Templomában aztán visszautalnak rá.

Pancser Police

Allen (Will Ferrell), a gyilkosságiak könyvelője és társa, Terry (Mark Wahlberg) csak messziről bámulják az ügyosztály menő kopóit: Dansont (Dwayne Johnson) és Manzettit (Samuel L. Jackson), mígnem a helyükre nem lépnek. És hogy miért támad üresedés? Mert a két tökös zsaru akció közben leugrik egy épület tetejéről: a bokrokat célozzák, de az aszfalton szétkenődve végzik.

Égető bizonyíték – Chad

A Coen tesók szatírájában Brad Pitt egy rámenős, de elég együgyű fitneszedzőt alakít, aki kollégájával, Lindával együtt talál egy CIA-titkokkal teli adatlemezt. Chad egy ponton a George Clooney által alakított kormányügynök gardróbjában rejtőzik el, és amikor lebukik, hiába vigyorog barátságosan, a férfi gondolkodás nélkül fejbe lövi. Nem ez a legextrémebb elhalálozás a listán, de az egyik legmeglepőbb, tekintve, hogy mekkora sztár alakítja az áldozatot.

(Via: Screenrant)