Évek óta nem láttunk ilyen morbid filmet – és az a durva, hogy tényleg megtörtént

A Stealing Chaplin című fekete komédiába oltott thriller azt az igaz történetet dolgozza fel, amikor két szerencsétlen flótás kiásta a koporsót, és váltságdíjért cserébe ellopta Charlie Chaplin néhai mozilegenda holttestét.

A Stealing Chaplint október 16-án mutatták be a brit mozik. Nekünk egyelőre be kell érnünk az előzetesével, de az is fergeteges. A filmet a brit függetlenfilmes, Paul Tanter rendezte, a forgatókönyvet pedig Doug és Simon Phillips írták, akik szerepelnek is a krimikomédiában.

A sztori szerint két Las Vegas-i szélhámos azt a tervet eszeli ki, hogy kiássák Charlie Chaplin koporsóját, elviszik magukkal a néhai komikus holttestét, és 100 ezer dolláros váltságdíjat követelnek érte. Amikor azonban a vegasi alvilág is tudomást szerez a tervről, minden valamirevaló gengszter, simlis, maffiózó és korrupt zsaru akar egy szeletet a tortából, így két főhősünk élete is veszélybe kerül.

Ahogy arról a History.com-on is olvashatunk, Charlie Chaplin holttestét valóban ellopták. Igaz, az eset még 1978. március 1-jén, mindössze két hónappal a némafilmes legenda december végi halála után történt, és nem Las Vegasban, hanem a svájci Corsier-sur-Vevey-ben, hiszen Chaplin itt töltötte élete utolsó éveit, és itt is helyezték végső nyugalomra.

A morbid tettet két bevándorló, a lengyel Roman Wardas és a bolgár Gantscho Ganev követte el, akik nem voltak olyan szerények, mint a Stealing Chaplin főhősei, és 600 ezer dollárt követeltek Chaplin özvegyétől, majd amikor az nem volt hajlandó fizetni, mert véleménye szerint néhai férje nevetségesnek találta volna az ötletet, két legfiatalabb gyerekétől.

A hírnév ára. Forrás: Vertigo Média

 

A rendőrség végül öt hét nyomozás után fülelte le a tetteseket, így a maradványok visszakerülhettek oda, ahova valók. A tragikomikus sztorit egyébként pár éve egy francia filmben is feldolgozták: ez volt a Benoît Poelvoorde és Roschdy Zem főszereplésével készült A hírnév ára, amit 2015 áprilisában a magyar mozik is bemutattak.


(via FirstShowing.net)