Erről szólnak valójában a John Wick filmek

Egy Reddit felhasználó érdekes rajongói elmélettel állt elő. Sosem jutott volna eszünkbe!

A rendkívül népszerű franchise azzal kezdődött, hogy valakik rossz ember kutyáját ölték meg. Az illető emiatt bosszúhadjáratba kezdett, ami immár három rész óta tart (és hamarosan jön a negyedik is), és elképesztő akcióorgiát és mindenféle harcművészeti kunsztot vonultat fel.

Egy Reddit felhasználó szerint azonban a John Wick filmekben ennél sokkal több van. Elmélete alapján összesen öt rész fog készülni, és minden egyes folytatás a gyász feldolgozásának egyik szakaszát jeleníti meg. (Elisabeth Kübler-Ross svájci pszichiáter szerint a haldoklásnak és a gyásznak öt lépcsője különíthető el: az elutasítás, a düh, az alkudozás, a depresszió és az elfogadás.)

„Nem tudom, felmerült-e ez már máshol, de újranéztem az összes filmet, és feltűnt, milyen sokszor utalnak a karakterek a gyászra, a veszteségre és a halálra, aztán úgy próbáltam nézni az egymás utáni epizódokat, mintha a cselekmények a gyász egyes fázisai lennének” – írta az illető, aki ezután részletesebben is végigelemezte a filmeket.

John Wick: tagadás. John egyedül él, de a felesége holmijai mindenütt ott vannak a házban, érintetlenül, mintha bármikor visszajöhetne. A figura megpróbál úgy tenni, mintha minden rendben lenne.” John Wick: 2. felvonás: düh. A pusztításnak és a bosszúnak az a szintje, amit ebben a részben látunk, vitathatatlanná teszi, hogy a film tökéletesen jeleníti meg a düh fázisát.

John Wick: 3. felvonás – Parabellum: alkudozás. Wick beveti a kapcsolatait annak érdekében, hogy segítséget szerezzen, és megpróbál esélyt kapni egy új életre.” A felhasználó ezután jóslásokba is bocsátkozik, hiszen a negyedik részt még nem mutatták be. „Depresszió: már a Parabellumban sokat emlegették, hogy a hős egy üres héjjá vált, így minden bizonnyal ezt az állapotot fogják kifejteni. Az elfogadás miatt pedig lesz egy ötödik rész is: még nem tudni, mi lesz John végső állapota, de

akár belenyugszik, hogy bérgyilkosként folytatja az életét, akár fogja a kutyáját és az autóját, és hazatér velük, ez lesz a végső beletörődés a számára.”


(via Movieweb)