Emiatt a baki miatt vannak álmatlan éjszakái a Han Solo-film írójának

Ha tehetné, kijavítaná a folytatásban.

Jonathan Kasdan, a Solo: Egy Star Wars-történet írója a The Hollywood Reporternek panaszolta el, hogy még mindig "kísérti" a 2018-as film egyik „plot hole”-ja, vagyis a cselekményen tátongó lyuk.

Korábban mi is összeszedtünk 8 kínzó kérdést az 1977-es Egy új remény eseményei előtt játszódó előzményfilm kapcsán, de Kasdan egy kilencedikre gondolt.

"Ha Dryden Vos annyira aggódik, hogy leleplezi a bandáját a [Kessel] rablásnál, miért a legmegbízhatóbb segítőjét [Qi'ra] teszi meg a koaxium ellopásáért felelős csapat arcának? Emiatt azonnal meg is kellene ölnie őt, hogy elvágjon minden olyan szálat, amely összekapcsolná őt a rablással."

A filmben Emilie Clarke alakította Qi'ra-t, aki a Paul Bettany által játszott Dryden Vosnak és a Crimson Dawn bűnszövetkezetnek dolgozik.

Kasdan hozzátette, hogy a cselekménybeli lyuk az őrületbe kergette, és nagyon szerette volna egy folytatásban kijavítani, és újragondolni a Han és Qi'ra közötti kapcsolatot, mert „annyi móka és összetettség rejlik benne."

Kasdan azonban nagy valószínűséggel hiába reménykedik, Ron Howard rendező ugyanis még 2020 nyarán kijelentette, hogy nem lesz folytatás, ami nem is csoda: míg Az ébredő Erő 2,06 milliárd dollárt, Az utolsó Jedik 1,3 milliárdot, a Skywalker kora pedig 1,07 milliárdot kaszált, addig a Solo épphogy csak összekapart 393 milliót.

Egy másik friss, Star Wars-univerzumhoz kapcsolódó hír: Jodie Turner-Smith nemrég csatlakozott a The Acolyte című spinoff sorozathoz. A Russian Doll (Végtelen matrjoska) társalkotója, Leslye Headland által vezetett széria egy misztikus thriller, amely a Köztársaság fénykorának utolsó napjaiban, nagyjából 200 évvel a Star Wars: Baljós árnyak eseményei előtt játszódik.

Via: NME