Előkerült egy zseniálisan oltári, 1986-os casting videó a Bill és Ted olvasópróbájáról!

Az archív anyag legérdekesebb része, hogy itt még Bill volt Ted, és Ted volt Bill!

21 évvel ezelőtt, 1989-ben került mozikba Amerikában az első Bill és Ted-film (nálunk Bill és Ted oltári kalandja illetve Bill és Ted zseniális kalandja címen futott), ami akkora siker volt, hogy 1991-ben készült hozzá egy folytatás is, Bill és Ted haláli túrája címmel, idén pedig, ha minden igaz, jön a trilógia záróakkordja (haha, érted!), a Bill & Ted Face The Music, amiben a Vad Musztángok rockbanda két tagja ismét megmenti egy kis időutazással, és a zene erejével a világot! Ennek apropóján került most elő egy vicces, 1986-os casting videó, amiben az akkoriban még nemcsak a nézőközönség szemében, de egymás számára is totál ismeretlen Alex Winter és Keanu Reeves próbálták ki magukat a két lókötő, Bill S. Preston „Őméltósága” és Theodore „Ted” Logan szerepében. A két fiatal színész az archív felvétel tanúsága szerint kiválóan megtalálta a közös hangot, és profin összecsiszolódott az 1987-ben elstartoló forgatás kezdetére, miközben olyan sztárokat ütöttek ki a nyeregből, mint River Phoenix, Sean Penn és Brendan Fraser!

Forrás: Port.hu

 

Emlékszünk még erre a jelenetre, amikor Bill és Ted együtt készülnek a történelem pótvizsgára, és miután jól megbámulják Bill mostohaanyjának idomait, a fater elküldi inkább kajálni őket, hogy ne legyenek láb alatt a légyottja idején?

Na, íme a fenti jelenet olvasópróbája 1986-ból – aminek az a legérdekesebb része, hogy itt még Keanu Reeves volt a dögös mostohaanyuka blődségi miatt szenvedő Bill, és Alex Winter alakította Tedet, aki amiatt aggódott, hogy ha megbukik a történelem vizsgán, katonai akadémiára kell mennie. Később természetesen ez a két szerep felcserélődött, és talán jobban is jártunk ezzel.

(via Movieweb)