Elképesztő izgalmakat ígér Daniel Radcliffe börtönszökéses filmje

Az Escape from Pretoriában a Potter-filmek sztárja a '70-es évek Dél-afrikai Köztársaságában kerül rács mögé. De nem hagyja magát!

Daniel Radcliffe tényleg nagyon keményen dolgozik azon, hogy végre ne a Lennon-szemüveges varázslóinast lássa benne a világ, hanem vegye észre a sokoldalú színészt, aki többféle zsánerben is kiváló alakítást tud nyújtani. A 30 éves sztár egész jól halad az úton: alig tettük vissza a leesett állunkat a helyére a Guns Akimbo című akcióorgia őrült tempójú trailere után, máris itt van Radcliffe új filmjének friss előzetese!

Az Escape from Pretoria a 70-es években játszódik, az apartheid sújtotta Dél-afrikai Köztársaságban. A Harry Potter-filmek főhőse ezúttal egy fekete nővel viszonyt folytató, fehér politikai aktivistát alakít, akit 20 év börtönre ítélnek, amit a fennálló rezsim legkeményebb kóterében, a hírhedt Pretoria Büntetés-végrehajtási Intézetben (Pretoria Maximum Security Prison) kell letöltenie. Mivel úgy véli, ártatlanul ül benn, szövetségeseket gyűjt maga mellé, és megtervezi a szökését, amely fából(!) faragott, házibarkács álkulcsokkal kell átjutniuk tíz áthatolhatatlan acélajtón.

A film igaz történeten alapul: Tim Jenkin, a dél-afrikai apartheid rendszer ellen küzdő polgárjogi aktivista 1979 decemberében valóban megszökött három másik társával együtt a Pretoriából. Jenkin később könyvben is megírta a hajmeresztően veszélyes tettét Inside Out: Escape from Pretoria Prison címmel, ebből készítette el a forgatókönyvet a film rendezője, Francis Annan. Daniel Radcliffe mellett Daniel Webber (Megtorló), Mark Leonard Winter (A ruhakészítő), Ian Hart (Mary Queen of Scots), Nathan Page (Alvó szépség), és Stephen Hunter (Hobbit-trilógia) szerepelnek még idén márciusban mozikba és on demand platformokra kerülő filmben. (via Collider)