Eldőlt a Star Wars jövőbeli sorsa: jön a High Republic-korszak, sok-sok fénykardozással és egy vuki Jedivel!

200 évvel járunk a Baljós árnyak eseményei előtt: a Jedik westernhősökként járőröznek a galaxis peremén, ahol már mocorog a gonosz ellenség!

Rengeteg találgatás és pletyka előzte meg az elmúlt hetekben-hónapokban a Lucasfilm legújabb nagy dobását, a Project Luminous fedőnevű tervet, amitől most azt várja a cég vezetése, hogy elfeledteti majd a rajongókkal a következő néhány évben a Star Wars brand Disney-érában megtett esetleges ballépéseit, és egyaránt utat talál a megveszekedett őstrilógia-hívők és a 2010 után születettek szívéhez is. Az ambiciózus projekt hivatalos neve mától:

Star Wars: The High Republic

Ehhez fog igazodni egy rakás könyv és képregény, valamint remélhetőleg idővel a videojátékok, a Disney+ tévésorozatai és esetleg egy mozifilm is! A bemutatott korszak a Régi Köztársaság nem is annyira régi dolgaira koncentrál majd: 200 évvel járunk a Baljós árnyak eseményei előtt, amikoris a világbékét spádéval óvó Jedik alatt prosperáló galaxis peremén túl mocorogni kezd a gonosz ellenség, az „űrvikingekként” is emlegetett The Nihil nevű csoport. A jó Jedi lovagok természetesen azonnal kivizsgálják a gyanús tevékenységeket, és magányos westernhősökként kezdenek el járőrözni az inkriminált szektorokban. De íme egy friss trailer, amiből mindez kiderül!

A nihilista űrvikingek felbukkanása ráadásul csak a kezdet, mivel ők csak az előszelei valamiféle Nagy Kataklizmának, amit majd a könyvek és a képregények fognak bemutatni. Ezek a következők lesznek:

  • The Light of the Jedi: Charles Soule augusztusban megjelenő nyitóregénye, ami lerakja az új korszak alapkövét. Ebben ismerhetjük meg azt a kis Jedi-csapatot, amelynek a tagjai Texas Rangerek módjára járőröznek a peremvidéken, és először botlanak bele a gonosz űrvikingekbe.
  • A Test of Courage: ez egy tiniknek szóló könyv lesz, Justina Ireland tollából.
  • Into the Dark: szintén egy regény, a szerzője Claudia Gray.
  • The High Republic: a Marvel ezzel a sorozatcímmel indítja el a regényekhez kapcsolódó, új képregénysorozatát, aminek Cavan Scott lesz a vezető írója.
  • The High Republic Adventures: ez az IDW saját képregénysorozata lesz, a vezető író Daniel Jose Older.

Nekem egyébként már most a kedvencem a vuki Jedi lovag, aki a nyitóregény egyik főhőse! (via Collider)

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company